Annons
Annons

Paralympicsbiljett inom räckhåll i halvtid för paralaget - tre personbästa resultat

Det har fullkomligen regnat personbästa resultat över pararyttarna medan det i dressyren har varit lite mer motigt under EM i dressyr och paradressyr i Riesenbeck, Tyskland.

I paradressyren har ekipagen glänst inne på banan och producerat fyra ritter med väldigt hög lägstanivå. Alla lagryttare har landat på över 70 procent i poängen och tre av dem har gjort nya personbästa i A-testet.

Förbundskapten Mette Ubbesen är väldigt nöjd med sina ryttare.

- Jag tycker det går jätte, jättebra, tre ryttare har höjt sina poäng och gör personbästa inne på banan och det är ju helt fantastiskt. Jag är så stolt över dem, de tränar så målmedvetet och det är ju vad allt handlar om. Sen säger ryttarna själva att de nog aldrig har haft sån här bra teamkänsla som nu och det är ju precis det där lilla extra som ska till för att höja procenten ytterligare, säger Mette efter onsdagens tävlingar.

Paramästerskapet inleddes under tisdagen med grad 1-3, där Anita Johnsson och Currant LA var de enda svenska representanterna. Hon satte ett strålande program och gav resten av laget ett väldigt fint utgångsläge.

LÄS MER: Allt om EM i dressyr och paradressyr 2023 Länk till annan webbplats.

Foto: Helena Ager

Foto: Helena Ager

Två svenska fjärdeplatser

På onsdagen var det Louise Etzner Jakobsson som inledde i grad 4 med sin Goldstrike B.J. och trots att känslan var att de hade mer att ge slutade de på höga procent men tyvärr precis utanför pallen på fjärde plats.

En till fjärdeplats skulle det komma att bli i grad 5, denna gång via Lena Malmström och Fabulous Fidelie, som visade upp ett felfritt program tillsammans och slog personbästa i klassen. Så blev det även för Lotta Wallin och Enebro SB, som slutade sjua.

Paradressyren fortsätter med B-test under torsdagen och fredagen och då avgörs även lagtävlingen, där Sverige ligger sexa.

Resultat A-test svenska pararyttarna:

8. Anita Johnsson/Currant LA, grad 1, 70,583%
4. Louise Etzner Jakobsson/Goldstrike B.J., grad 4, 72,833%
4. Lena Malmström/Fabulous Fidelie, grad 5, 72,897%
7. Lotta Wallin/Enebro SB, grad 5, 71,692%

Tuff utmaning i dressyren

För dressyren så var det två mästerskapsdebutanter som skulle kliva in på banan. Först ut av dem var Johanna Due-Boje, men där infann sig inte riktigt den rätta känslan.

- Jag måste fundera lite på vad som faktiskt hände där inne för vår styrka är i vanliga fall att Mazy går så jämnt och fint framme i handen och idag kände jag inte det alls, säger Johanna efter sin ritt.

För Malin Wahlkamp-Nilsson var det något spänt inne på banan vilket resulterade i två missar, ena i bytena i vartannat och andra i den ena piruetten. Men det fanns även många bra stunder inne på banan och hon tycker ändå att hon fick ett bra samarbete med sin häst.

- Hade vi lyckats hålla ihop det och inte få de där missarna hade kanske poängen varit något högre men jag är nöjd med att det är här vi ligger trots att vi inte fick till vårt bästa program, säger Malin.

Resultat GP:

1. Carl Hester/Fame, Storbritannien, 78,540%
2. Isabell Werth/DSP Quantaz, Tyskland, 77,174%
3. Mattias Alexander Rath/Thiago GS, 74,845%
15. Malin Wahlkamp-Nilsson/Bergsjöholms Valbonne, Sverige, 70,730
28. Johanna Due-Boje/Mazy Klövenhöj, Sverige, 65,978%

Publicerad:

Aktuellt