Hållbarhet

Sara Palmman

Hållbarhet med Skånes Ridsportförbund

Ridsport hela livet

Vi strävar efter att skapa förutsättningar för människor och hästar att må bra och utvecklas i en trygg och jämlik miljö. Genom initiativ som FONDEN, som stödjer barn i ekonomiskt utsatta situationer, och utbildningsinsatser för att främja gemenskap och kunskap, arbetar vi mot de globala målen 3, 5 och 10.

Klimatsmart ridsport

För att bekämpa klimatförändringar fokuserar vi på att minska vårt klimatavtryck. Genom innovativa projekt som RE:RIDE, där överflödig ridutrustning cirkulerar och stödjer miljövänliga val, samt hållbarhetsresor och onlineföreläsningar, strävar vi efter att vara en förebild inom klimatsmart ridsport.

Ridsport på naturens villkor

Hästen står i centrum av vår idrott, och vi arbetar aktivt för ökad biologisk mångfald. Genom att optimera vatten- och markanvändning och utnyttja hästarnas positiva påverkan främjar vi naturens naturliga ekosystem och bidrar till globala mål 14 och 15.

Skånes Ridsportförbund strävar efter att vara en föregångare och ledande aktör inom hållbar ridsport. Genom att integrera dessa insatser i vår organisation strävar vi efter att skapa en framtid där hållbarhet är en integrerad och självklar del av ridsportens kärna och värderingar.

Publicerad: