Arrangera tävling

Häst

Att vara tävlingsarrangör är ett roligt uppdrag, men innebär också en del arbete både innan, under och efter tävlingen.

Här finns praktisk information Öppnas i nytt fönster. för dig som arrangerar 1* till 5* tävling, men också för dig som arrangerar SM eller vill ta steget och arrangera internationellt.
Tänk på att ni har fasta kostnader som behöver räknas in i tävlingsbudgeten allt från funktionärskostnader, till TDB, Equipe, ev Payex samt till distriktet. ÖRF tar ut en kostnad på 15 kronor per start och den 1 augusti 2024 höjs den till 20 kronor för start på 1* tom 4* klass.

Vill din förening ha utbildning i att arrangera tävling gällande tex. planering och upplägg, propositioner, tävlingsdatabasen (TDB) eller Equipesystemet, kontakta kansliet för att boka en utbildning på er hemmaklubb, monica.bergstrom@ridsport.se, 010-476 50 86

Ni kan också läsa med om hur man utbildar sig till officiell funktionär Öppnas i nytt fönster..

Varje år måste föreningarna ansöka till distriktet om att få arrangera tävlingar på 1* och 2* nivå. 3* och 4*/5* tävlingar ansöks om direkt till Svenska Ridsportförbundet. I Tävlingsdatabasen, TDB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar ni aktuell tävlingstermin och officiella funktionärer som behövs för att arrangera tävling.

Publicerad: