Annons
Annons

Riksrekryterande Gymnasieutbildning

Tjej som kliar häst I box på huvudet.

Foto: Svenska Ridsportförbundet

Här kan du läsa mer om riksrekryterande gymnasieutbildningar och programmen som erbjuds på riksanläggningarna Flyinge, Strömsholm och Wången.

Ridsportgymnasiet på Strömsholm

Syftet med utbildningen är att ge eleverna förutsättningarna för att på olika sätt arbeta med hästar efter gymnasiet. Utbildningen är en yrkesutbildning med yrkesutgångarna hästskötare med inriktning mot hälso- och sjukvård och ridledare. Beroende på hur man väljer har man möjlighet att få Ridsportförbundets diplomering både som ridledare och hästskötare. Alla elever får också Ridsportförbundets ungdomsledarutbildning.

På utbildningen går elever från hela landet och ansökan lämnas hos intagningsnämnden i hemkommunen.

Flyinge Hästsportgymnasium

Sök till Flyinges unika gymnasieutbildning med goda utsikter till jobb direkt efter skolan. Från och med hösten 2019 erbjuder Flyinge en hästskötarutbildning med inriktning på drift och skötsel av hästsportanläggningar.

Kunskap om skötsel och drift av hästsportanläggningar har efterfrågats under fler år. Sveriges alla hästsporter behöver personer med denna kombination av kompetens, så arbetsmarknaden är stor.

Travgymnasiet på Wången

På Wången erbjuds Naturbruksprogrammet inriktning travsport med profilerna Islandshäst och Travsport.

Naturbruksprogrammet profilen Travsport vänder sig till dig som är intresserad av hästar och som vill bli kvalificerad travhästskötare. Efter fullgjord utbildning får du förutom en gymnasial yrkesexamen också körlicens. Du kan även ta monté- och ponnylicens.

Naturbruksprogrammet profil Islandshäst vänder sig till dig som är intresserad av djur och natur och vill lära dig mer om arbetet med Islandshäst och instruktörskunskap. Du får också en insyn i travsporten och möjlighet att ta monté- och ponnylicens.

På utbildningen går elever från hela landet och ansökan lämnas hos intagningsnämnden i hemkommunen.

Publicerad: