Annons
Annons

Poängutmaningen

I poängutmaningen får du och dina kompisar testa er kreativitet och hästkunskap. Tävlingen består av fyra stycken utmaningar som ni redovisar antingen på Instagram eller TikTok.

Tävlingen är öppen för alla mellan 15-18 år. Ni tävlar i lag med cirka 3-5 deltagare i varje. För att ha chans att vinna priserna måste ni även vara registrerade i Mitt Försvarsmakten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Redovisning sker senast söndagen den 16 juni.

Hur går det till?

 • Lägg upp ett TikTok- eller Instagram-konto med @lagnamn_poängutmaningen2024
 • Namn på alla i laget i biografin
 • Filma/fota utmaningarna och skriv i caption vilken utmaning det gäller
 • Tagga med #poängutmaningen2024

Det finns mycket inspiration och kunskap till utmaningarna att hämta på Svenska Ridsportförbundets hästkunskapsajt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och till exempel Mikroträning i stallet.

Kreativiteten och säkerheten i stallet och kring hästarna är superviktig för full pott!

Vem vinner?

Vinnaren utses av en jury beståendes av representanter från Svenska Ridsportförbundet och Centrala Ungdomsförbundet. Vinnarna meddelas Fredagen den 28 juni, 2024.

Utmaningarna

 1. Att syssla med hästar som idrott eller arbete är fysiskt krävande. Både i ridningen och skötseln av hästarna. För att må bra, kunna prestera och få kroppen att hålla är fysträning viktigt.
  Filma och visa hur du och dina kompisar på ett smart och enkelt sätt kan värma upp inför ett ridpass eller träna i stallet.

 2. Att ta hand om utrustningen är viktigt både för säkerheten men också för att den ska hålla längre, vilket är bra både för miljön och plånboken. I Försvarsmakten jobbar de ofta med minnesramsor för att kom ihåg saker som ska göras.
  Skriv en minnesramsa där ni visar och berättar hur ni tar hand om hästens utrustning och varför det är viktigt.

 3. Att vi är "bäst tillsammans" är något som stämmer både inom ridsporten och Försvarsmaken
  Skriv en sång och framför den, där ni berättar varför gemenskap i stallet är viktigt, hur ni agerar när ni ser att någon är ensam i stallet och vad ni gör för att alla ska känna sig välkomna och trygga.

 4. Hästens välmående ska alltid sättas främst i allt vi gör i vår sport och arbete. När vi pratar om hästens välmående brukar vi kalla det för hästvälfärd.
  Gör en Point of video video (POV), alltså filmad utifrån hästens perspektiv, och beskriv de fem domänerna som om det var hästen som förklarade dem för oss.

Lycka till!

Publicerad: