Annons
Annons

Fallrapport

Fallrapporter

Att hanteras av hindervakter

Vid enklare fall – där fallet inte är ett rotationsfall eller ryttaren inte lämnar tävlingsplatsen eller att hästen inte kräver vård av veterinär på tävlingsplatsen – skall den Enklare fallrapporten användas.

Det är lämpligt att den Enkla fallrapporten finns i varje hinderpärm tillsammans med hinderprotokollen. När det rapporterats fall bör ett nytt exemplar av fallrapporten komma ut till det aktuella hindret.

Den finns i två varianter – en lämplig vid utskrift i färg (innehåller röd text), en med enbart svart text eftersom den röda text syns dåligt vid utskrift i svartvitt.

Att hanteras av teknisk delegat eller överdomare

Vid övriga fall skall den kompletta fallrapporten användas. Är fallet ett rotationsfall skall du komplettera fallrapporten med bilder av hindret. Dessa skall tas från alla fyra sidor av hindret för att ge en så klar bild som möjligt. Den skall även kompletteras med måttuppgifter på hindret. Bilderna skall vara digitala (mobilkamera är ok) och skickas in tillsammans med övriga rapporter.

Internationella tävlingar

Vid internationella tävlingar är det FEI Fall Report Form 2019 som skall användas. Idag finns den enbart i den kompletta formen. Det är lämpligt att den finns i varje hinderpärm tillsammans med hinderprotokollen. När det rapporterats fall bör ett nytt exemplar av fallrapporten komma ut till det aktuella hindret.

Skicka in rapporten

Direktiv fallrapport: Denna skall fyllas i vid alla typer av fall på tävlingsplatsen som de tävlande ekipagen råkar ut för.

Den skickas tillsammans med Överdomarrapporten in till
Svenska Ridsportförbundet
Att: Helena Lindencrona
Ridsportens Hus
734 94 STRÖMSHOLM

Efter kopiering går sedan Fallrapporten vidare till Safety Officer som ansvarar för vidare hantering.

TACK för att ni hanterar fallrapporter!
Det arbete ni gör genom att fylla i fallrapporter, det blir en del i en statistik som FEI sammanställer: FEI Eventing final Statistics Report 2019 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: