Annons
Annons

Bli en bättre lyssnare – tre tips från Tjejzonen

Alla behöver bli bättre lyssnare! Tjejzonen lyssnar på tusentals tjejer varje år och är proffs på medmänskligt lyssnande.

Foto: Tjejzonen

Att lyssna kan tyckas självklart men det är en konst och viktigt för en trygg ridsport. Stödorganisationen Tjejzonen är specialister på medmänskligt lyssnande. Här ger de några tips.

En trygg ridsport bygger på att vi se och hör varandra och att du som är vuxen, medmänniska och/eller ledare ser även de små signalerna på när något inte är som det ska. Medmänskligt lyssnande handlar om att lägga bort sig själv en stund och sätta andras behov i fokus utan att försöka komma med lösningar.

Tjejzonen är en stödorganisation för tjejer dit alla tjejer i åldern 10-25 år höra av sig och prata om precis vad de vill. Ingen fråga är för stor eller för liten. ”Storasystermetoden”  för medmänskligt lyssnande bygger på 25 års erfarenhet av att driva stödverksamhet speciellt för unga tjejer.

Tre snabba tips från Tjejzonen:

  1. Alla har rätt att bli lyssnade på. Tänk på det om du ser någon i din närhet som verkar bekymrad, orolig eller inte riktigt som vanligt. Men kom ihåg att det även gäller dig själv.
  1. Ställ frågan. Vill du berätta om det för mig? Bekräfta att du märker att det finns något som oroar och visa att du finns där. Uppmuntra personen att prata om sina känslor.
  1. Var närvarande. Att du bara finns där och visar att du lyssnar betyder ofta mycket mer än man kan tro.

Det finns tre olika stöd inom Tjejzonen: Tjejzonen, Ätstörningszonen och Storasyster online. Mer om Tjejzonen här www.tjejzonen.se Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt