Annons
Annons

Nominera till Trygghetspriset nu

Gemenskapen är viktigaste käpphästen hos Ystad RKs ungsomssektion YRUS, som vann Ridsportens trygghetspris 2022.

Foto: Nille Leander

– Trygghet handlar om att man kan vara här i stallet utan att bli dömd av några andra och inte hamna utanför gruppen. Man ska känna att man vill till stallet liksom. Det säger Maja Råberg, 15, från Ystad Ridklubbs ungdomssektion, vinnare av ridsportens Trygghetspris 2022. Nu kan du nominera till Trygghetspriset 2023.

Ridsportens Trygghetspris uppmärksammar unga initiativ som bidrar till en trygg och mer inkluderande ridsport för barn och unga i stallet.

Priset är instiftat av Svenska Ridsportförbundet, Stiftelsen Friends och Stenbecks stiftelse. Trygghetspriset delas ut i samband med Sweden International Horse Show i november och innehåller bland annat en skräddarsydd utbildning av Stiftelsen Friends, värde cirka 20 000 kronor.

Ungdomssektionen sätter guldkant på stallhänget hos Ystad RK. Ibland samlas ungdomarna runt den gröna Trygg i stallet lådan, en låda full av trygga verktyg.

Foto: Nille Leander

 

Nominera senast 31 juli. Så här gör du Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ystad RKs ungdomssektion tog emot Trygghetspriset av bland andra Peder Fredricson i Friends Arena 2022. De sätter guldkant på stallhänget och peppar hela klubben.
– Vi älskar när vi kan se att det vi gör verkligen betyder någonting för andra och att det ökat gemenskapen. Vi började från noll men idag har vi fångat de yngre och stämningen har blivit så mycket bättre, säger Emma Persson, som är ordförande i ungdomssektionen.

Mer om Ystad RKs vinnande ungsomssektion kan du läsa i Häst&Ryttare .

Så funkar YRUS

 Vi säger hej till alla.

❤ Vi berömmer.

❤ Vi bjuder in alla.

❤ Vi är snälla mot varandra.

❤ Vi är förebilder.

❤ Vi hjälps åt.

❤ Vi stöttar och peppar.

❤ Alla är lika mycket värda.

YRUS finns där för andra unga, som kompisar, för att engagera barn och unga kring kul aktiviteter, fixa kalas, göra läxor eller bara hänga tillsammans.

Foto: Nille Leander

Publicerad:

Aktuellt