Annons
Annons

Miljonsatsning på ridsportens trygghetsarbete!

Foto: Susanne Walström

Svenska Ridsportförbundet och satsningen Trygga ledare får 1 miljon kronor av Stenbecks Stiftelse för att stärka arbetet för barns och ungas trygghet i stallet 2023.
– Det är ett fantastiskt besked som ger oss kraft i vårt förebyggande trygghetsarbete, säger projektledaren Catrine Andersson.

Trygga ledare är en bred satsning på barns och ungas trygghet som initierades 2019 genom ett samarbete med Stiftelsen Friends 2019-2021 tack vare stöd från Stenbecks Stiftelse. Idag är Trygga ledare en del av Svenska Ridsportförbundets ordinarie verksamhet.

– Vi arbetar för att förebygga kränkningar, mobbning och trakasserier inom ridsporten genom utbildningar och mentorskap. Varje år möter vi tusentals barn, unga och ledare i olika åldrar. Trygghetsfrågorna har idag också en given plats i ridsportens olika utbildningar, säger Catrine Andersson.

En trygg ridsport vilar på vuxenansvar och att barn och unga möts av trygga och lyhörda ledare i stallet. En ledare kan många gånger vara en av de viktigaste personerna i ett barns liv.
– Tack vare Stenbecks Stiftelse kan vi skala upp vårt trygghetsarbete ytterligare. Målet nästa år är att nå ut till ännu fler inom ridsporten.

Initiativen inom Trygga ledare vilar på barns röster och erfarenheter från ridsportens unga och vuxna ledare. Bidraget för 2023 på
1 miljon kronor ska bland annat gå till att förebygga sexuella trakasserier. Bidraget ger också resurser för att bättre mäta och följa upp effekterna av olika insatser inom projektet.

I rapporten Trygga ledare kan du läsa mer om satsningens tre första år tillsammans med Stiftelsen Friends. Till rapporten  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
(Rapporten är på engelska)

Stenbecks Stiftelse stöttar modiga röster, idéer och handlingar som ökar barns inflytande och förbättrar situationen för de mest utsatta barnen och unga i Sverige. Stiftelsen ger ekonomiskt stöd till banbrytande aktörer och insatser i civilsamhället.

Publicerad:

Läs mer

I rapporten Trygga ledare kan du läsa mer om satsningens tre första år tillsammans med Stiftelsen Friends. Till rapporten  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
(Rapporten är på engelska)

Aktuellt