Annons
Annons

Fina finalister i Årets ridskolehäst

Ungdomssektionen hos Lidköpings Ridklubb nominerade Dennis till Årets ridskolehäst. Nu är han bland topp tio.

Foto: Lidköpings Ridklubb

Genom priset Årets ridskolehäst hyllar vi och Stora Enso alla skolhästar som gör ett hästjobb på landets ridskolor. Vi får hundratals nomineringar. Alla är vinnare, men en häst tar hem priset. Fram till galan lyfter vi tio fina finalisteri sociala medier. Dennis är först ut.

Årets ridskolehäst är ett populärt pris som gör sin sjunde säsong på Ryttargalan. Alla kan nominera Årets Ridskolehäst där det är ridskoleföreningen tar hem priset och där prischecken tack vare samarbetet med Stora Enso är på
25 000 kronor. Årets ridskolehäst delas ut på galan den 29 november.

Först ut av finalisterna är Ramsbergs Dennis, eller Dennis, 175 cm över manken och Lidköpings Ridklubbs trygga bästis. Klubbens ungdomssektionen nominerade honom och berättar så här om Dennis vardag, där det är tvära kast som gäller:

Söndag eftermiddag - hopptävling och hindren ligger på 1,20 meter, just den här dagen blev det ett pet men ekipaget tänker tillbaka på den regionala hopptävlingen för några veckor sedan som dom faktiskt vann i 1,15 m- klassen.

Tillbaka i vardagen är det dags för pararidning där Dennis gör halt vid rampen för att ta med sin ryttare på en lektion som är lugn för honom men ger ryttaren massor.

Torsdag betyder hoppträning med träningsgruppen.
I dressyr har Dennis också levererat fina rundor och en vinst i L:B på 74,06 %.

Dennis kan gå från noll till hundra på en sekund när han vet vad det gäller. Han är en fantastisk ridskolehäst och jättesnäll i all hantering.

 

Dennis - stolt finalist till Årets ridskolehäst

Publicerad:

Aktuellt