Annons
Annons

De är nominerade till Ryttargalan

Svensk ridsport är världens bästa och konkurrensen om priserna på årets Ryttargala är stenhård. Missa inte din chans att säkra en biljett till årets glammigaste ridsportkväll!

Den 29 november hyllas årets hjältar och höjdpunkter under Ryttargalan på Grand Hôtel i Stockholm.
- För tredje året på raken summerar ridsporten ett guldår. Vi är otroligt stolta över våra sportsliga framgångar men också vår breda verksamhet som är i världsklass och en förutsättning för ridsportens guldera, säger Andrea Barth, Svenska Ridsportförbundets sportchef och juryns ordförande.

Årets gala är den 18:e i ordningen och samlar cirka 320 hästvänner i Vinterträdgården på Grand Hôtel. Konferencier för kvällen är Henrik Johnsson. Totalt delas 15 priskategorier ut. Alla nominerade till galan hittar du på ryttargalan.se. Länk till annan webbplats.

Kategorier för nominerade

Sportkategorierna har tre nominerade och utses av Ryttargalans jury. Det gör också Årets hederspris, Årets ridskola, Årets ridlärare, Årets ridskolehäst och Årets tränare som utses av Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion (RUS) har inga nominerade. Vinnarna avslöjas i samband med galan.

Dressyrryttaren Patrik Kittel utser Årets kämpe och Tidningen Ridsport Årets komet.

Årets ridskolehäst som presenteras i samarbete med Stora Enso, är ett av galans populäraste priser med hundratals nomineringar från landets ridskolor. Under november kommer tio av dessa att lyftas i Svenska Ridsportförbundets kanaler.
­ - Vi utser en värdig vinnare, men priset är en hyllning till alla Sveriges fantastiska ridskolehästar, säger Maria Eriksson, ordförande i RUS som tar fram tio finalister och en segrare.
- En trygg och bra ridskolehäst är ridskolans signum och bästa marknadsförare. Ridskolehästen är mångas bästa vän och fostrar även framtidens ledare och ryttarstjärnor.

Du kan följa galan via vår Instagram där dressyrryttaren Nina Rademakers guider dig på bland hjältar och guldkorn.

Kom och fira med oss på Ryttargalan. Biljetter hittar du via Tickster.

Ryttargalan genomförs i samarbete med Folksam, Granngården, ATG, Stora Enso, Equitours samt Tidningen Ridsport.

Publicerad:

Aktuellt