Annons
Annons

Göran Dalin hyllad på Riksidrottsmötet

Ridsportens Göran Dalin (t. hö.) hyllas av RF-ordförande Björn Eriksson (t. v.) under Riksidrottsmötet 2023. Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån.

Under helgens Riksidrottsmöte i Uppsala hyllades 102 ideella ledare inom idrotten som tilldelades Riksidrottsförbundets förtjänsttecken för sitt långvariga och outtröttliga engagemang. Ridsportens Göran Dalin var en av dem.

Riksidrottsförbundets förtjänsttecken Länk till annan webbplats. instiftades 1910 och tilldelas förtroendevalda på förbundsnivå. Det är den högsta utmärkelse som delas ut inom svensk idrott och utdelningen sker under högtidliga former i samband med Riksidrottsmötet. Göran Dalin var en av dem som erhöll 2023 års förtjänsttecken som han tilldelades för sitt mångåriga engagemang inom ridsporten.

Göran Dalin är idag ledamot i Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse och ordförande i Svenska Ridsportförbundets Hästvälfärdsråd. Han har tidigare bland annat varit ordförande i Svenska Ridsportförbundets tidigare Säkerhetsutskott och har även under flertalet år varit engagerad i Upplands Ridsportförbund och Sigtunabygdens Ryttarförening. Till yrket är Göran veterinär och har under många år arbetat med utbildning och forskning på SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, där fokus varit på häst.

Publicerad:

Aktuellt