Annons
Annons

ATG Drömfond - blir det din förening som får 100 000 kronor?

Foto: Jennifer Söderlund

År 2022 fick Katrineholms Ryttarförening ta emot 100 000 kronor från ATG Drömfond® i kategorin välgörande hästkrafter. Stödet hjälper föreningen att tillsammans med en lokal skola utveckla sitt arbete med att ge ungdomar från socioekonomiskt utsatta områden en väg in i stallet och därmed bidra till välmående och integration.

–Året med ATG Drömfond har varit väldigt utvecklande och roligt. Elevernas närvaro i stallet ger dem en stärkt självkänsla, vi har fått stor uppmärksamhet och publicitet och med stödet har vi kunnat fokusera på att genomföra vårt projekt, säger Greta Lilliehöök-Hägg, ordförande i Katrineholms Ryttarförening.

Nu är det dags för 2023 års upplaga av ATG Drömfond® med fokus på välgörande hästkrafter. En förening kommer att utses som får 100 000 kronor för att ta nästa steg i sitt projekt där vi människor får må bra genom kontakten med hästar.

–Vi ser mycket fram emot att se årets ansökningar. Alla som driver verksamheter och projekt med fokus på välgörande hästkrafter är välkomna att söka. Det kan vara allt från initiativ där stallet blir en naturlig samlingsplats, till projekt där hästen hjälper människor fysiskt och psykiskt, säger Lotta Nilsson Viitala, jurymedlem och CFO på ATG.

Övriga i juryn är Karolina Lagerlund, vd Hästnäringens Nationella Stiftelse, Simon Wall, travtränare och Lisen Bratt Fredricson, före detta landslagsryttare och ambassadör för ATG Drömfond® med fokus på välgörande hästkrafter.

Ansökan är öppen 13/2–12/3 2023.

Mer information och ansökningsformulär finns på drömfond.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om ATG Drömfond®
I 45 år har ATG® bidragit stort till hästnäringen, samhället och idrotten genom sponsorskap och olika engagemang. Genom ATG Drömfond stödjer ATG sedan år 2017 lokala föreningar som på olika sätt jobbar med inkludering. Vi lyfter fram deras goda exempel. Vi ger dem stöd och möjlighet att utvecklas för att nå sina drömmar. Allas rätt till gemenskap är inte given. Men steg för steg, förening för förening kommer vi närmare målet och drömmen om ett Sverige där alla känner sig välkomna i gemenskapen.


Publicerad:

Aktuellt