Annons
Annons

Göran Dalin får RF:s förtjänsttecken

Göran Dalin. Foto: Svenska Ridsportförbundet.

Göran Dalin tilldelas för sitt mångåriga engagemang inom ridsporten Riksidrottsförbundets förtjänsttecken -- den högsta utmärkelse som delas ut inom svensk idrott.

Riksidrottsförbundets förtjänsttecken instiftades 1910 och tilldelas förtroendevalda på förbundsnivå. Normalt delas det vid varje Riksidrottsmöte ut 100 utmärkelser, där ridsportens Göran Dalin återfinns bland årets mottagare. Mer information och lista på samtliga mottagare finns HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Göran Dalin är idag ledamot i Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse och ordförande i Svenska Ridsportförbundets Hästvälfärdsråd. Han har tidigare bland annat varit ordförande i Svenska Ridsportförbundets tidigare Säkerhetsutskott och har även under flertalet år varit engagerad i Upplands Ridsportförbund och Sigtunabygdens Ryttarförening. Till yrket är Göran veterinär och har under många år arbetat med utbildning och forskning på SLU där fokus varit på häst.

Publicerad:

Aktuellt