Annons
Annons

Svensk hoppseger i Florida

Foto: Sportfot

Petronella Andersson och Odina Van Klapscheut tog hem en riktig storseger när de vann söndagens fyrstjärniga 150-klass i Wellington, Florida.

- Hon är bara nio år gammal och det här är första gången här i USA som hon hoppar så här högt, berättar Petronella Andersson.

58 ekipage kom till start i klassen och 11 gick vidare till omhoppning. Väl där red Petronella hem segern med hela två sekunder till godo på andraplacerade Shane Sweetnam (IRL) med Holliewood.

Förväntningarna har alltid varit ganska höga på henne.

Vid sidan av banan coachade amerikanska toppryttaren Beezie Madden, som hjälpt Petronella under vintersäsongen.

- Vi gjorde en plan och den fungerade verkligen idag. I grundomgången var jag bara ute efter att rida felfritt, sen visste jag att hon kunde vara riktigt snabb i omhoppningen. Men man vet aldrig hur långt det räcker i den här konkurrensen, säger Petronella.

Foto: Sportfot

Odina Van Klapscheut ägs av Petronellas arbetsgivare Stephex Stables och ingår i utvecklingsgruppen under svenska hopplandslaget. Stoet har varit hos Petronella från sju års ålder.

- Hon har alltid varit en fantastisk häst. Våran första tävling tillsammans var belgiska mästerskapen som vi vann, så förväntningarna har alltid varit ganska höga på henne. Det var en fantastisk känsla för mig och mitt team att få vinna den här klassen.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt