Annons
Annons

Tack för allt H&M All In – Sveriges störste genom alla tider går i pension

Peder Fredricson och All In vid OS i Rio 2016.

Foto: Roland Thunholm

Tillsammans med Peder Fredricson har han vunnit sex mästerskapsmedaljer och om och om igen tagit andan ur ridsportvärlden. Nu lämnar han världens största arenor.

- En häst som H&M All In, som har gett oss alla så mycket, ska få sluta sin karriär när han är på topp. Det går inte att beskriva i ord hur mycket han har betytt för mig och för ridsporten. Det är inte ett lätt beslut att ta, men det är det rätta beslutet, säger Peder på instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

En makalös resa som gett sex mästerskapsmedaljer

Det individuella silvret på OS i Rio 2016 blev starten på en makalös resa. Som då andra häst genom alla tider var han rakt igenom felfri igenom spelens sex omgångar. Han hoppade med det rakt in i ridsportsveriges alla hjärtan och öppnade nya dörrar för hoppsporten i övriga idrottsverige.

Det går inte att beskriva i ord hur mycket han har betytt för mig.

Efter att ha varit i ledning från första dagen och vunnit ett lag-silver på EM på vägen mot söndagens avgörande vann han sedan ett individuellt EM-guld inför en kokande hemmapublik på Ullevi i Göteborg 2017.

Och så kom den där varma, varma veckan på Equestrian Park i Tokyo 2021. Med en bländande toppform vann All In och Peder Fredricson sitt andra individuella OS-silver och säkrade sedan ett historiskt svenskt OS-guld för det svenska laget efter en fenomenal omhoppning som sista ryttare ut.

Ögonblicket efter att EM-guldet i Göteborg 2017 är säkrat.

Foto: Tomas Holcbecher/Bildbyrån

VM i Herning blev deras sista mästerskap. Med två felfria rudor vann Peder Fredricson och H&M All In VM-guld tillsammans med Sverige i sitt sista mästerskap tillsammans.

Jag måste fortfarande nypa mig i armen för att förstå alla fantastiska framgångar som den här lilla, älskade hästen har åstadkommit.

- Jag måste fortfarande nypa mig i armen för att förstå alla fantastiska framgångar som den här lilla, älskade hästen har åstadkommit. Jag är enormt tacksam över att ha fått vara med på den här resan tillsammans med H&M All In och Peder, säger ägare Charlotte Söderström.

H&M All In har också vunnit Göteborg GP på Gothenburg Horse Show, GCT GP på Stockholms Stadion, Falsterbo GP samt Rolex GP i Knokke.

Vårt varmaste och största tack för alla ögonblick av toppsport du bjudit på, magiska H&M All In!

Tack också till hela teamet runt denna fantastiska häst; ägare Stuteri Arch, ryttare Peder Fredricson, hästskötare Alva Svensson, tidigare hästskötare Malin Henlöv och hela Grevluda Showjumping.
Ni har tillsammans skapat magi!

Se SVT:s dokumentär om All In

Här kan du se SVT:s dokumentär från 2019 "All In - den bevingade hästen" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta H&M All In

Född: 17 mars 2006 (17 år)
Kön: valack
Härstamning: e. Kashmir van Schuttershof, u. Fortune, ue. Andiamo Z
Stambok: SBS
Uppfödare: Bas Huybregts, Nederländerna
Ägare: Charlotte Söderström, Stuteri Arch
Ryttare: Peder Fredricson
Meriter: OS-guld lag och OS-silver individuellt Tokyo 2021, OS-silver individuellt Rio de Janeiro 2016, VM-guld Herning 2022, EM-guld individuellt och EM-silver lag Göteborg 2017
Länk till alla internationella resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt