Annons
Annons

Framgångsvågen rullar på för världsettan

Glamour Girl har utvecklats enormt det senaste året och tar placeringar i de riktigt stora klasserna.

Foto: Haide Westring

På fredagen etta i Rolex IJRC Top 10 Final och på lördagen tvåa i en 1,55-hoppning på tid - Henrik von Eckermann vet hur man håller i storformen.

På lördagskvällen var han 18 hundradelar från en ny seger tillsammans med fartdrottningen Glamour Girl (äg: Portfolio Horses LLS). Men irländska Shane Sweetnam kom i vägen och det blev till slut en andraplats för Henrik von Eckermann.

Klassen som avslutade den näst sista dagen på stortävlingen hade 41 starter och innehöll namn som Ben Maher, Julien Epaillard, Kevin Staut och många fler världsstjärnor. För andraplatsen fick Henrik von Eckermannn runt 175 000 kronor.

Genéve, Schweiz, internationell hoppning
1,55-hoppning med tidshoppning: 1) Shane Sweetnam, Irland, Alejandro. 0 fel, 63,13 sek 2) Henrik von Eckermann, Sverige, Glamour Girl, 0 fel, 63,31 sek 3) Eduardo Pereira de Menezes, Brasilien, H5 Kastelle Memo, 0 fel, 64,27

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nu väntar en av årets fyra Grand Slam för såväl Henrik von Eckermann med King Edward (äg: Dufour Stables AG) som Peder Fredricson med Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf). Rolex Grand Prix of Geneva startar 14.30 på söndagen, de båda svenska världsstjärnorna lär vara redo.

Länk till ClipMyHorse sändning av Rolex Grand Prix of Geneva Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Startlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad:

Aktuellt