Annons
Annons

Totalledaren sparrade Bruce Goodin till GP-seger i ATG Riders League

Foto: Kim C Lundin

Azmir d´Asbo var helt med på sin ryttares segerplan och segerchecken på totalt 90 000 kronor gick till Bruce Goodin. – Jag är verkligen så nöjd, han var fantastisk, säger vinnaren i ATG:s sändning.

Niklas Arvidsson är inte vilken ryttare som helst att ha bakom sig i startfältet när det gäller att rida mot klockan. Med den vetskapen tog sig Brude Goodin an winning round i ATG Riders League Grand Prix på Flyinge och trots att felfritt i det läget räckte för ledning vände han upp kort mot sista hindret.

- När man har Niklas Arvidsson som startar efter måste man sätta press på honom, förklarade Bruce Goodin beslutet.

För Niklas Arvidssons del slutade sedan dagen med en femteplats efter ett nedslag och Bruce Goodin kunde andas ut och njuta av segern och hästen som gjorde den möjlig.

- Han är försiktig, har så mycket kraft och scoop. Jag är otroligt nöjd med honom, säger han i segerintervjun.

Foto: Kim C Lundin

Han passade också på att hylla tävlingsformen och kanske var det ingen tillfällighet att segern kom när stor prischeck stod på spel.

- Pengar brukar göra något med mig, skämtar segraren och fortsätter:

- Jag är mycket tacksam för den här tävlingsserien och vad den gör för hoppsporten i Sverige, avslutar Bruce Goodin som planerar att komma med vinnnarhästen även till sista delfinalen av säsongens ATG Riders League, som rids i Borås v.6 2023.

Foto: Kim C Lundin

I winning round på 1,35 levererade Kajsa Björe och Ballyshan Copa Cabana precis den typen av runda som blivit deras signum; supersnabb och felfri.

Då spelade det ingen roll att Niklas Arvidsson lagt upp ribban högt med tiden 38,12 sekunder, segern gick till ATG-talangen Kajsa Björe som var 24 hundradelar snabbare.

- Helt fantastiskt att vinna! Hon är en helt underbar häst och passar perfekt för ATG Riders League, hon är så snabb längs marken. Vi känner varandra väldigt väl och är för det mesta ett väldigt sammansvetsat team, säger Kajsa Björe i ATG:s sändning från Flyinge Kungsgård.

Här finns fullständiga resultat från lördagens båda winning round. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här finns aktuell ställning i ATG Riders League 1,35 och Grand Prix. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad händer nu?

Nu återstår en omgång av ATG Riders League, den i Borås v.6, innan totalfinalen vid Gothenburg Horse Show i Scandinavium v.8 2023. De 20 bästa på totalställningarna i ATG Riders League 1,35 och ATG Riders League Grand Prix är kvalade till totalfinalen på respektive höjd. Efter delfinalen på Flyinge leder Niklas Arvidsson båda tabellerna. Därmed ligger han också bäst till för att rida hem den startbiljett till de internationella klasserna på Gothenburg Horse Show som går till den som vinner totalställningen för ATG Riders League Grand Prix.

Publicerad:

Aktuellt