Annons
Annons

Mäktig helg väntar Henrik von Eckermann och Peder Fredricson

Foto: Arrangören

Top 10 Final och GP-hoppning som ingår i Rolex Grand Slam. Det är inte vilka klasser som helst som står på programmet för de båda supersvenskarna. – Genève är en av de tävlingar jag rankar högst i världen, säger Henrik von Eckermann.

Tävlingarna inleds på torsdagen och i fredagens Top 10 Final, med start 21.00, möts de tio bästa på hoppningens världsranking. Tillsammans med Aachen, Spruce Meadows och s´Hertogenbosch är söndagens Grand Prix i Genéve, start klockan 14.30, en av de mest prestigefyllda i världen.

Top 10 Final - fredag 21:00

Se finalen live på ClipMyHorse,  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.arrangörens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller på Horse & Country TV.

Start- och resultatlistor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så går det till:
Fredagens Top 10 Final avgörs över två omgångar med hinder på 1,60 – 1,65. I första omgången startar man i omvänd ordning utifrån världsrankingen där Henrik von Eckermann som världsetta startar sist, i andra omgången gäller omvänd ordning utifrån resultat där den med minst antal fel startar sist. Antal fel i båda omgångarna räknas samman och vid lika antal fel avgör tiden i andra omgången.

Söndagens GP avgörs över hinder på 1,60 med en grundomgång och en omhoppning för de med minst antal fel.

En av årets höjdpunkter

- Det är verkligen en av de stora höjdpunkterna för året. Finalen för Top 10 är ju något man alltid vill vara med i och ser fram emot, säger världsettan von Eckermann som får med sig landslagskollegan och världsnian Peder Fredricson till fredagskvällens stora höjdpunkt.
Det betyder mycket att ha självförtroende och vara inne i en fas där allt funkar, hästarna känner ju hur vi är.

Till Genéve har Henrik von Eckermann med sig Calizi (äg: Dufour Stables AG)., Glamour Girl (äg: Portfolio Horses LLC) och guldhästen från OS i Tokyo och VM i Herning; King Edward (äg: Dufour Stables AG).

- Han känns jättefin, planen är att han gör både Top 10 Finalen och Grand Prixn, säger Henrik von Eckermann om sin stjärna som han förra årets slutade tvåa tillsammans med i Top 10 Finalen.

Henrik von Eckermann och King Edward.

Han kommer till Genéve efter en period där han med både King Edward och de andra hästarna radat upp segrar och topp-placeringar på världscuphelgerna.
- Det betyder mycket att ha självförtroende och vara inne i en fas där allt funkar, hästarna känner ju hur vi är, säger Henrik von Eckermann.

Julien Epaillard är farlig just nu. Han är inne i ett flow där han känner sig ganska odödlig verkar det som.

Han dröjer inte med svaret på frågan om han har självförtroende just nu.
- Japp, det har jag.

Vem ser du som den störste konkurrenten just nu?
- När vi nu pratar om självförtroende så är Julien Epaillard farlig just nu. Han är inne i ett flow där han känner sig ganska odödlig verkar det som, säger Henrik von Eckermann.

Peder Fredricson har med sig Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf), H&M Christian K (äg: Stuteri Arch) och Raadbjerg's Bahia (äg: Toni A. Paust).

I klasserna för ryttare yngre än 25 år startar Ottilia Lundgren och Comeonconrad (äg: Ottilia Lundgren).

Fulllständig deltagarlista Genève Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt