Annons
Annons

Två internationella ponnymätningar i januari

Kim C Lundin

Den 10 och 11 januari är det dags för 2023 års första internationella ponnymätningar. De sker tisdag 10 januari i Strömsholm och onsdag 11 januari i Helsingborg.

Det finns 60 platser på vartdera stället. Mätningarna kommer att pågå från tidig morgon till dess de är klara för respektive dag.

Mätningen kostar egentligen 1500 kr. Svenska Ridsportförbundet subventionerar varje mätning med 500 kr som en del i ridsportens återstartsstöd för 2023. Det kostar alltså enbart 1000 kr för själva mätningen.

Detaljerade uppgifter om tider och upplägg för mätningarna sker under vecka 1/2023 och sänds till den e-postadress som anmälaren har registrerad i TDB.

Anmälan

Anmälan till båda mätningarna öppnar torsdag 1 december 2022 kl. 18:00 och stänger tisdag 20 december 2022 kl. 17:59. Betalningen sker senast en timme efter att anmälan gjorts, annars stryks ponnyn automatiskt. Ingen återbetalning av avgiften sker, oavsett orsak till strykning.

Internationell ponnymätning - anmälan öppen 1-20/12 2022:

Det är ännu inte fastställt om/när fler mätningar sker under 2023. Det bestäms först efter att dessa två mätningar är genomförda, och beror på intresset.

Dina förberedelser

För att kunna anmälas till mätning ska ponnyn finnas inlagd i TDB. Ponnyn behöver INTE ha FEI-pass innan mätningen men obligatorisk FEI-registrering krävs. Läs informationen om FEI-registrering här

Ponnyn ska vara FEI-registrerad senast tisdag 20 december, vilket innebär att kontakt tas med Svenska Ridsportförbundet senast 15 december om ponnyn inte redan är FEI-registrerad. Svenska Ridsportförbundet hjälper dig med FEI-registreringen, se mer information längre ner.

FEI-registrering beställs från ponnyns profilsida i TDB. Klicka på ponnyns namn i Mina sidor > Hästar. Skrolla ner en bit på sidan och klicka Beställ FEI-registrering. Följ instruktionerna på sidan.

När beställningen är registrerad handläggs den av sportavdelningen. TDB skickar ett automatiskt mejl till beställaren när den godkänts. Följ länken i mejlet alt. gå till Mina sidor > Beställningar för att betala FEI-registreringen.

FEI-regler som styr mätningarna

Veterinary Rules, Clean version, Chapter IX, sidorna 63-68 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt