Annons
Annons

Wilma Holmgren vinner ponnyküren på Friends Arena

Wilma Holmgren och HB Dancing Daylight vinner SIHS Ponnykür 2022. Foto: Roland Thunholm.

Söndagen är en dag i kürens tecken på Sweden International Horse Show. Först ut är ponnyerna där Wilma Holmgren och HB Dancing Daylight slog till med vinst. – Det var en sån mäktig känsla, säger 12-åringen.

För många ponnydressyrryttare har höstens stora mål varit att ta en av fyra finalplatser i SIHS Ponnykür dit vägen kantats av hela 21 kval och en semifinal. På söndagen gjorde fyra talangfulla ryttare upp om segern på Friends Arena genom FEI:s kür för ponnyryttare. Publiken bjöds, till toner av bland annat Adele och julmusik, på fyra ritter av hög kvalitet som alla belönades med mer än 72 procent. Allra bäst gick det för 12-åriga Wilma Holmgren och HB Dancing Daylight från Föreningen Lindelunda Sportryttare som landade på 74,600 procent.

-Det var en sån mäktig känsla, hela tiden, säger vinnarryttaren som är på tävlingarna för första gången efter att ha fallit på målsnöret ifjol. Läromästaren ”Duplo”, som 16-årige HB Dancing Daylight kallas, har däremot tävlat i finalen 2019 med sin tidigare ryttare Elliot Nilsson.
- Det har varit ett stort mål för mig att rida här på Friends Arena, säger Wilma som nu har siktet inställt på att göra fler internationella starter nästa år.

-Jag tror att vi sett en ny ryttarstjärna här, säger speakern Pether Markne till publiken.

Söndagen fortsätter med ännu mer kür då världsstjärnorna gör upp om segern i Lövsta Top 10 Dressage med en Grand Prix Kür.

RESULTAT SIHS Ponnykür

Freestyle Test Pony Riders:
1) Wilma Holmgren, HB Dancing Daylight, Föreningen Lindelunda Sportryttare, 74,600%
2) Ronja Kardos, Cerwin’s Vega, Willands Ryttarförening, 73,100%
3) Annie Spångberg, Twenty Two, Föreningen Lindelunda Sportryttare, 73,060%
4) Wilma Bornhager, Tackmann’s Hochgenuß, Willands Ryttarförening, 72,320%

Publicerad:

Aktuellt