Annons
Annons

Sebastian Ulrich är Årets hästskötare

Foto: Pernilla Hägg

På Ryttargalan utsågs Sebastian Ulrich - hästskötare till svenska Therese Nilshagens dressyrstjärna Dante Weltino OLD - till Årets Hästskötare. Priset delas ut i samarbete med ATG.

- Det känns helt fantastiskt, verkligen helt fantastiskt, säger Sebastian Ulrich medan han ger sin ögonsten nytt vatten i tävlingsboxen på Friends Arena där han tävlar i Lövsta Top 10 dressage.
-Jag blev så överraskad. Jag är ju från Tyskland och trodde inte att folk i Sverige ens visste vem jag är, fortsätter han.

Priset offentliggjordes under Ryttargalan i Stockholm den 23 november, i samma stund som Sebastian Ulrich anlände med Dante Weltino till Friends Arena, och därför inte kunde ta emot utmärkelsen personligen.

Årets Hästskötare delas ut i samarbete med ATG.
- Inom all hästsport är skötaren en nyckelperson, både för hästen och kretsen kring denna. Därför känns det självklart att ATG, med vår bredd av satsningar inom hela hästnäringen, delar ut priset till Årets Hästskötare, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.

Sebastian har hand om totalt sju hästar hemma hos Therese Nilshagen i Tyskland. Han och den svarte hingsten har hängt ihop i tre och ett halvt år. Oldenburgaren är speciell på så sätt att han är stencool och lugn men kan slå om och tagga till supersnabbt, berättar Sebastian.
-Ja, bara titta på honom, säger han och pekar på Dante som står kolugn i boxen.

Therese Nilshagen och Sebastian Ulrich blev ett team av en slump. Hon behövde en hästskötare, han ett jobb.
– För oss var det ett lyckokast. För det gäller verkligen att man passar ihop som ryttare och hästskötare, inte minst personligt, säger Therese Nilshagen.
– Framför allt måste det vara en person som är alert och kan läsa av Dante ur ögonvrån för att se vad han behöver. Sebastian är exakt en sådan person.

Under Sweden International Horse Show tävlar Dante och landslagsryttaren Therese Nilshagen i Lövsta Top 10 Dressage.
-Vi är glada över att vara här och kommer att göra vårt allra bästa, säger Årets hästskötare inför tävlingarna.
Stunderna i arenan är speciella, menar han.
– Jag blir så känslosam. Den vackra svarta hingsten, musiken och uppvisningen…. Det är speciella ögonblick. Men det är de ögonblicken vi lever för.

Motiveringen till Årets hästskötare lyder:
Med fingertoppskänsla och passion för perfektion ser han till att hans högt älskade skyddsling Dante Weltino tar för sig i världstoppen. Ligger alltid ligger steget före. Ett proffs i mästarklass vars värme, humor och engagemang smittar av sig på hela teamet.

Alla vinnare på Ryttargalan finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt