Annons
Annons

Lindelunda går för guld efter stark zonseger

Foto: Privat

Förra året vann de silver i Folksam Ponnyallsvenska dressyr och lag-SM. Tre zonsegrar senare siktar Föreningen Lindelunda Sportryttare ännu högre.
- Vi ska göra vad vi kan för att sno tillbaka guldet, säger lagledare Elin Aspnäs.

Den här veckan avgörs finalen i Folksam Ponnyallsvenska dressyr och Lag-SM hos Laholms Ryttarförening.

Lindelunda Sportryttare har ett guld sedan tidigare, men fick förra året ge sig för Djurholms Ridklubb, sammanlagda vinnare i Zon Central i år och regerande mästare. Men efter höstens tre omgångar har Föreningen Lindelunda Sportryttare fått rejäl segervind i seglen.

- Det har gått jättebra för laget och för oss alla individuellt. Vi vet att vi har bra motstånd, men vi har stora förhoppningar och förväntningar inför finalen. Jag tror vi har bra chans, säger Wilma Holmgren, ryttare. 

Det ska bli så kul att vara där många dagar. Vi gillar ju precis samma saker och det är roligt att hänga tillsammans.

Vinnarna i Zon Syd kommer inte bara till avgörandet med hög målsättning, de längtar också efter härligt dressyrhäng.

- Jag längtar väldigt mycket efter att åka dit! Det ska bli så kul att vara där många dagar och göra roliga saker ihop med laget. Vi gillar ju precis samma saker och det är roligt att hänga tillsammans, säger Wilma Holmgren.

Ponnyallsvenskan är en väldigt fin morot och det är kul att se någon som kanske varit femteryttare som väldigt ung sedan växa och vara lagankare.

Precis som många andra i Föreningen Lindelunda Sportryttare tränar hon för lagledaren Elin Aspnäs som summerar de tre raka segrarna.

- Vi har haft en jättefin säsong. Vi har vunnit med olika laguppställningar och det är jag jätteglad för. Vi jobbar mycket med sammanhållningen i en större grupp och vill gärna engagera många i laget, och också de på nivån precis under för de är ju vår framtid, säger Elin Aspnäs.

Hon leder en tävlingsklubb som funnits i tre år och där ryttarna ofta debuterar i lag i unga åldrar.
- Det är ju inspirerande för dem med laget. Olivia Holmgren och Oliver Brink (yngre syskon till lagets Wilma Homgren och Angelina Brink, reds anm) satt på läktaren förra året och bestämde sig för att de också ville rida i lag, och nu är de där. Ponnyallsvenskan är en väldigt fin morot och det är kul att se någon som kanske varit femteryttare som väldigt ung sedan växa och vara lagankare, säger Elin Aspnäs. 

Djursholm kommer att göra allt de kan för att behålla guldet, men vi kommer att göra vårt för att sno tillbaka det.

- Willands som blev tvåa i vår zon är ju tuffa konkurrenter, och Djursholm kommer att göra allt de kan för att behålla guldet, men vi kommer att göra vårt för att sno tillbaka det, säger Elin Aspnäs. 

Och planen är att fortsätta Folksam Ponnyallsvenska dressyr på spåret med lagglädje.
- Det är det som är härligt med barn som tävlar. Visst kan det komma in nerver, men det pratas också om hur många varv man ska rida OM det blir ärevarv och under vilket varv man i så fall ska hålla upp handen, det är verkligen speciellt att se hur roligt de har, säger Elin Aspnäs.

Tävlingarna inleds på torsdagen 3 november och medaljerna delas ut på lördagen 5 november.

Webb-TV

Equisport sänder Länk till annan webbplats. från tävlingarna. Finalen i Folksam Ponnyallsvenska sänds gratis lördag 5 november.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Regler för Ponnyallsvenskan dressyr och Lag-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Finallagen

Zon Väst:
Särö Ryttarförening, Spekeröds Ridklubb

Zon Syd:
Föreningen Lindelunda Sportryttare, Willands Ryttarförening

Zon Central: 
Djursholms Ridklubb, Täby Ryttarsällskap 

Zon Nord:
Hudiksvalls Ridklubb, Säterbygdens Ridklubb

Zon Mitt:
Knöppelåsens Ryttarsällskap, Örebro Ryttarteam


Publicerad:

Aktuellt