Världspremiär för Lövsta Future Challenge International Tour

Lövsta Future Challenge och världscuparrangörerna Gothenburg Horse Show, Jumping Amsterdam och World Cup Vilhelmsborg lanserar en ny tour som riktar sig till dressyrens U25-ryttare: Lövsta Future Challenge International Tour.

Den nya touren skapar möjligheter för U25-ryttare att tävla på de internationella arenorna där även deltävlingar i FEI Dressage World Cup™ hålls.

För oss i landslagsledningen är U25-ryttarna en viktig kategori ryttare att följa.

Dressyrens förbundskapten Bo Jenå är positiv till satsningen.
- Jag ser väldigt mycket fram emot att få följa Lövsta Future Challenge International Tour och inte minst när den arrangeras på så välkända och etablerade tävlingar som i Göteborg, Amsterdam och i Vilhelmsborg. För oss i landslagsledningen är U25-ryttarna en viktig kategori ryttare att följa, det är unga ryttare som är på väg att ta steget till Grand Prix-nivå och vi tror att det är viktigt för dem att få mäta sig mot likvärdiga, internationella ryttare innan de ger sig in i hetluften bland seniorerna.

Varje deltävling har totalt åtta startande där de anordnande länderna Sverige, Danmark och Holland har (minst) två startplatser vardera. De två resterande startplatserna kan andra nationer ansöka om. Varje deltävling består av två klasser; FEI U25 Grand Prix följt av FEI Grand Prix Kür. Först ut är World Cup Vilhelmsborg den 17-23 oktober.

Lövsta Future Challenge har blivit vår ledstjärna när vi förverkligar denna vision.

Antonia Ax:son Johnson, ägare av Lövsta Stuteri och grundare av Lövsta Future Challenge, är glad över sitt utökade engagemang i dressyrsporten.
- Min livslånga passion för hästar och min osvikliga tro på unga förmågors utvecklingskraft har präglat Lövsta Stuteris verksamhet från starten för drygt 20 år sedan. Lövsta Future Challenge har blivit vår ledstjärna när vi förverkligar denna vision. Nu tar vi ytterligare ett steg med Lövsta Future Challenge International Tour där unga dressyrtalanger får internationell erfarenhet på högsta nivå. Det är en stor glädje att på detta vis ännu en gång utöka vårt stöd till ridsporten, säger Antonia.

Stora prispengar i potten under Gothenburg Horse Show

Under Gothenburg Horse Show kan dessutom en ”Overall Winner” koras och då utdelas en bonus på hela 100 000 SEK. Bonusen tilldelas det ekipage som startat minst två av deltävlingarna, där Gothenburg Horse Show måste vara en av de två, och som har den högsta snittprocenten i FEI U25 Grand Prix.

- Dressyren på toppnivå har tagit stora steg framåt de senaste åren. Tillsammans med Lövsta Future Challenge Dressage International Tour U25 känns det riktigt bra att vi kan fortsätta skapa fler möjligheter för den utvecklingen, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show.

Mer information hittar du HÄR Länk till annan webbplats.

Deltävlingar

17-23 oktober 2022 World Cup Vilhelmsborg, Danmark 
25-29 januari 2023 Jumping Amsterdam, Nederländerna 
22-26 februari 2023 Gothenburg Horse Show, Sverige 

Publicerad: