Kvalitetsmärkt ridskola hos Arvika RK

Genom distriktens besöksverksamhet har Svenska Ridsportförbundet sedan lång tid säkrat kvalitén på medlemsföreningarnas ridskolor. Senast i raden för att bli kvalitetsmärkt är Arvika Ridklubb i Värmland.

Arvika RK är den andra ridskolan i Värmland som får skylten för kvalitetsmärkt ridskola. Kvalitetsmärkningen innebär bland annat att personalen är utbildad, att anläggningen har hög säkerhet och att föreningen jobbar utifrån fastslagna policys och måldokument. Kraven för kvalitetsmärkning är omfattande och Arvika RK har gjort ett fint arbete för att nå målen.

På plats vid utnämnandet var Värmlands Ridsportförbunds ordförande Lena Wiigh som delade ut skylten som visar att ridskolan är kvalitetsmärkt. Från Arvika Ridklubb var det ridskolechef Kicki Ljosdal, ridlärare Christina Sandström, ordförande Johanna Nilsson och ledamot Ellis Room.

Läs mer om Arvika Ridklubbs kvalitetsmärkning här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Samtliga ridskolor besöks regelbundet av distriktens besöksgrupper. Både hästhållning, anläggningar och verksamheten synas i sömmarna. När kvalitetskraven uppfyllts kan ridskolan erhålla kvalitetsmärkning. Hittills har totalt 31 ridskolor i landet fått kvalitetsmärkning.

Läs mer om vad kvalitetsmärkningen innebär här Länk till annan webbplats.

Kvalitetsmärkta ridskolor Länk till annan webbplats.

Publicerad: