Annons
Annons

Working Equitation mästerskapssatsar 2024

Foto: Privat

EM i Tjeckien är nästa års stora mål för de ryttare som tävlar working equitation internationellt. Nu har landslagsledare Kajsa Ekedahl tagit ut landslagstruppen för 2024.

- Inom working equitation har vi internationella mästerskap vartannat år. 2024 väntar EM och nu satsar vi på att vässa toppen. Vi har starka ekipage i landslaget som alla har kapacitet att göra bra resultat, säger Kajsa Ekedahl.

Tidigare har landslaget i working equitation bestått av en utmanar- och en spetsgrupp, plus observationsgruppen för de ekipage som står strax utanför landslaget. 2024 blir det inom landslagsverksamheten en A-trupp för seniorer respektive juniorer. Möjligheten att ingå i en observationsgrupp finns kvar, men med ökade krav på resultat.

Ett mästerskapsår som detta måste vi kanalisera resurserna och satsa på mästerskapsaktuella ryttare.

- Ett mästerskapsår som detta måste vi kanalisera resurserna och satsa på mästerskapsaktuella ryttare. Medan vi satsar på att bredda trupperna under de år som inte är mästerskapsår, förklarar Kajsa Ekedahl.

Hon ser positivt på de svenska ryttarnas kapacitet internationellt och på återväxten inom sporten.
- Bakom ryttarna i landslaget har vi flera ryttare som om de gör ett bra internationellt resultat kan ha chans att plockas upp i trupperna.

Se landslaget för 2024 samt kriterierna för observationsgruppen HÄR

Publicerad:

Aktuellt