Annons
Annons

Stark prestation av Junior Team Svea - fjärdeplats på VM

Det har varit ett lugnt och tufft mästerskap för de unga voltigörerna i junior Team Svea på VM i Flyinge. De har presterat sitt allra yttersta och till slut så blev det en prestigefylld fjärdeplats.

Det var mycket känslor när VM för juniorer skulle avgöras i Flyinge under lördagen. Team Svea låg på en fjärdeplats inför finalen men med USA flåsandes i nacken. Amerikanerna hade lyckats något bättre i sin kür under torsdagen och knappat in på svensklaget som låg före dem i rankingen efter ett väldigt fint grundprogram.

När det var dags för final tändes hoppet om att lyckas ta medalj efter att tredjerankade Österrike tvingades dra sig ur tävlingen. Väl där var det trots allt USA som drog det längsta strået efter ett prickfritt finalprogram och Sverige blev fyra med minsta möjliga marginal.

- Vi är jättenöjda med placeringen, jämfört med förra årets Europamästerskap så har de tagit ett rejält kliv framåt det här året. Nu hänger vi med där uppe genom tävlingen. Dagens prestation var lite skakig på några ställen men de är ju väldigt unga allihopa och det är inte alla som har gjort det här förut, säger linförare Daniela Fiskbaek, som även är mamma till Clint och Lando som är med i Team Svea senior och junior, respektive.

Små marginaler i finalen

Nerverna var lite mer utanpå under finalen, men det är trots det lagets absolut starkaste prestation hittills i stenhård konkurrens.

- Det är små marginaler och några små missar men överlag var det såklart jättebra. Det var lite av en överraskning att de lyckades kvala till EM förra året och fick representera Sverige. Sedan var alla jättetaggade på att fortsätta och de har gett järnet sedan dess. Vi har tränat väldigt mycket mer än vad vi gjorde förra året och träning ger resultat, så är det bara.Stabil, taktfast, superhärlig häst att ha att göra med på alla sätt. Alla älskar honom!

Quarterback som Daniela så vant longerade i juniorernas program har varit med länge och förtroendet som voltigörerna har för hästen lyser igenom varje gång de är inne i ringen.

- Han är ju en klippa, en jättebra juniorhäst som är stabil, taktfast, superhärlig häst att ha att göra med på alla sätt. Alla älskar honom!

Olivia Neilands avancerade

Under lördagen tävlade även junioren Olivia Neilands i den individuella finalen och gjorde en väldigt stark insats och klättrade rejält i resultatlistan. en 13:e-plats blev det till slut i finalen vilket gav en 14:e-plats totalt, även hon tillsammans med Quarterback och Daniela Fiskbaek som linförare.

Resultat JVM lag:

1. Tyskland, 8,512
2. Schweiz, 7,802
3. USA, 7,021
4. Sverige (Elin Terklidsen, Lando Fiskbaek, Betty Palebo, Maja Malmberg, Tilde Andersson, Leonie Severin, linförare: Daniela Fiskbaek), 6,922

Resultat JVM individuellt damer:

1. Clara Ludwiczek/Klaus Haidacher/Domino, Österrike, 8,244
2. Josephine Vedel Søndergaard Nielsen/Hanne Haagen Hansen/Tophoejs Geleto Lieto, Danmark, 8,239
3. Giorgia Varisco/Laura Carnabuci/Rosenstolz 99, Italien, 8,044
14. Olivia Neilands/Daniela Fiskbaek/Quarterback Haerup, Sverige, 7,487

Nations cup

Under söndagen deltar Sverige i Nations Cup, då tävlar Natalie Brixland och Ella Filippa Velander individuellt och senare i Team Svea.

Tider söndag:

13.45 - Natalie Brixland

14.15 - Ella Filippa Velander

15.10 - Team Svea

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se programmet igen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt