Annons
Annons

Team Svea triumferade - första medaljen på 21 år!

Foto: Roland Thunholm

Det är voltigefest på Flyinge med VM för juniorer och young vaulters och EM för seniorer. Det största samlade mästerskapet någonsin i grenen har bjudit på fantastisk underhållning och under fredagen tog Team SVEA hem Sveriges första medalj på 21 år när det blev brons i lagfinalen!

Med svenskt deltagande i EM både individuellt och i lag var förhoppningarna höga och svenskarna lyckades leverera fantastiska prestationer.

I den individuella klassen var det Ella Filippa Velander som lyckades bäst med en total poäng på 7,658 tillsammans med Elversoes Galatctic och linförare Balázs Bence. Hon landade till slut på en 11:placering.

Natalie Brixland ställde upp med samma häst och linförare som Ella Filippa och lyckades fint även hon. En 19:e-placering blev det till slut med poängen 6,820. Inte långt bakom henne på plats 21 i resultatlistan hittar vi Jasmine Jacobsen som tillsammans med Lucky Lover och linförare Marian Jensen fick ihop 6,667 poäng.

När det var dags för lagtävlingen så var det ett fokuserat Team Svea som klev in på arenan tillsammans med linförare Ronja Persson och Havhøjs Bello Nero. De framförde ett strålande program och samlade ihop 7,659 poäng. Det räckte hela vägen till en tredjeplats och bronsmedaljen på hemmaplan var ett faktum.

Första medaljen på 21 år

Det är första gången Sverige har tagit medalj i ett seniormästerskap i voltige sedan 2002, en fantastisk prestation från den svenska truppen!

- Nero var väldigt lugn och gillade publikens hejarop. Han har inte varit laghäst tidigare, men han skötte sig jättebra, sa Ronja efter tävlingen.

För medlemmarna i Team Svea var det här en efterlängtad medalj, efter att ha varit nära pallen flera gånger tidigare.

- Äntligen fick vi medalj, säger Natalie Brixland.

- Vi gjorde allt vi tänkt, vi fick kämpa lite extra men allt gick enligt plan, säger Julia Lindquist.

Att få ta medalj på ett mästerskap är stort, men som om inte det var nog fick de även göra det på hemmaplan, vilket är extra speciellt.

- Det var fantastiskt att ha mycket familj och vänner här som tittar på och hejar, säger Ella Filippa Velander efter tävlingen.

- Det här har varit ett mål sedan 2021, påpekar Clint Fiskbaek.

 

EM seniorer damer individuellt:

1. Kathrin Meyer/Sonja Meyer/San Classico S, Tyskland, 8,516
2. Alina Ross/Volker Ross/Baron R, Tyskland, 8,327
3. Ilona Hannich/Monika Winkler-Bischofberger/Rayo de la Luz, Schweiz, 8,265

Herrar individuellt:

1. Quentin Jabet, Frankrike, Ronaldo 8.890 p
2. Thomas Brüzewitz, Tyskland, Formel 1 DC 8.641
3. Jannik Heiland, Tyskland, Dark Beluga FRH 8.543

Lag EM seniorer:

1. Tyskland 8.261 p
2. Schweiz 8.173
3. Sverige 7.659 (Ella Filippa Velander, Natalie Brixland, Clint Fiskbaek, Klara Sjöström, Olivia Neilands, Julia Lindquist)

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se svenska programmet i efterhand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt