Annons
Annons

Fantastisk start på EM för Team Svea - ligger på bronsplats

Foto: FEI/Carolin Kowsky/Daniel Kaiser

Det svenska seniorlaget Team Svea ligger på tredje plats efter första omgången av EM och VM i voltige på Flyinge.

Sveorna gjorde en stark och jämn första omgång, de obligatoriska övningarna. Som väntat ligger Schweiz och Tyskland i topp, men Sverige höll undan för Danmark som är närmaste konkurrenten, följt av Finland som överraskade, Holland och Spanien.

Lagtävlingen avslutas med en EM-final i kür på fredag.

Individuellt bland seniorerna ligger Ella Filippa Velander nia efter första tävlingsomgången med fina poängen 7.895. Hästen Elversoes Galantic nådde högst hästpoäng i klassen.
Även det individuella Europamästerskapet avgörs på fredag.

Seniorer, lag och individuellt, har EM på Flyinge. Juniorer och Young Vaulters har VM. Det svenska juniorlaget Team Svea Juniorer gick in på femte plats efter första VM-omgången.

Individuellt har Sverige deltagare i både JVM och UVM.

Ändring i sista stund för Nora Sandberg Müller

Young Vaulter Ida Welander ligger på åttonde plats efter grunden, 7.463. Bästa junior efter första omgången är Nora Sandberg Müller. Nora ligger tia i JVM, 7.423, efter en stark prestation trots en tråkig start på mästerskapet:

Noras häst Freilene Fifija fick inte starttillstånd efter hästbesiktningen. För att ändå kunna starta i mästerskapet fick Nora möjlighet att tävla på Team Sveas reservhäst Feel Good.

-Det är klart att det här inte blev min bästa uppvisning, sa Nora efter starten. Jag är visserligen ganska van att träna på olika hästar, det är ju ändå en helt annan sak. Men jag är väldigt tacksam att jag fick den möjligheten i alla fall!

Under andra omgången på torsdagen lyckades Olivia Neilands bäst med en poäng på 7,196.

Juniorer och Young Vaulter-damerna har sin andra omgång på torsdag. VM-finaler på lördag.

Start, resultat och onlineresultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Svenska deltagare Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt