Annons
Annons

Fina formbesked och nya framtidshopp i årets första voltigetävling

Foto: Michael Schanner

Två fulla tävlingsdagar. 21 hästar, 70 voltigörer från fem länder och svenska totalsegrar i alla individuella klasser på söndagen.
– Det här har varit roligt att se, säger landslagsledaren Jessica Neilands.

Voltigens säsongspremiär med den internationella CVI* Vellinge på DanJo Hill i Arrie kom med fina svenska formbesked.

– Det här har varit roligt att se. Vi har fått en stor bredd i alla ungdomskategorierna och mycket fint att ta av för framtiden. Det känns betryggande att vi har så många som har utvecklats väldigt starkt, säger landslagsledaren Jessica Neilands.

Clint Fiskbaek vann Children-klassen med 7.328 poäng, Lando Fiskbaek vann juniortävlingen med 7.683 och Ella Filippa Velander vann på 8.107 poäng i seniorklassen.

Det svenska juniorlaget Team Svea Junior blev bästa lag med nära 7.5 poäng från domarjuryn båda tävlingsdagarna.

Nästa steg för de yngre voltigörerna

Den enstjärniga tävlingen i Vellinge var också särskilt viktig för de nya unga voltigörer som satsar mot årets internationella mästerskap.

VM och EM i voltige avgörs samlat i Bern i Schweiz i juli. Stortävlingen i Ermelo i Holland i slutet av april blir den sista chansen för svenska voltigörer att få ett godkänt kval för mästerskapsstart. För att få starta i Ermelo krävdes ett godkänt kval på enstjärnig nivå, senast den här helgen.

– Och alla de svenska voltigörer som behövde kvala för start i Ermelo har klarat sina kval här idag, säger Jessica Neilands.

-Yes! Nu siktar vi mot Ermelo, och sedan mot Bern, säger junioren Lando Fiskbaek som gjorde två fina tävlingsdagar med slutpoäng över 7.6 både lördag och söndag.

Lovord från den internationelle domaren

Den tyske gästdomaren Holger Janssen gav både den nya tävlingen och de unga tävlande ett positivt omdöme.

– Det har varit ett väldigt välorganiserat evenemang, sammanfattar Holger Janssen. Vänliga funktionärer, en familjär och god stämning.

– Vi har också sett många unga voltigörer med stor potential att utvecklas, säger han. Och vi fått se många fina och väl utbildade hästar. Det betyder extra mycket, eftersom vi har infört flera nya regler i år som sätter hästen och hästens välbefinnande i fokus.

Tävlingens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Text: Pernilla Linder Velander

Publicerad:

Aktuellt