Annons
Annons

Erfarenheter vägde upp resultatet på världsmästerskapet

Emma Olsson och groomen Luc på väg till söndagens avslutande precisionskörning vid VM 2023.

Foto: Privat

VM i sportkörning för par i franska Haras du Pin blev inte vad Sverige hoppades på. Men förhoppningsvis kan det leda till att de blågula parkuskarna får ett bättre VM nästa gång.
– Det handlar om att komma ut och se hur hög nivån är, säger landslagsledare Annika Borg.

Det blev en trettonde plats för Sverige när resultaten från dressyr, maraton och precisionskörning summerades. Man var drygt 100 straffpoäng bakom guldmedaljören Ungern.

– Dagens konkörning var svår, där tycker jag ändå vi gjorde det bra, men annars har vi haft lite för låg standard över lag och det blir mycket press när det handlar om VM, säger Annika Borg.

Vi får analysera noggrant och se vad man kan lägga om i träning och förberedelser och hur vi ska träna kuskar och hästar.

Men att mäta sig mot de bästa i världen har varit lärorikt för Emma Olsson, Camilla Ahlberg, Eva Ottosson och Amanda Krogstad. Nu är förhoppningen att nivån kan höjas.

– Vi får analysera noggrant och se vad man kan lägga om i träning och förberedelser och hur vi ska träna kuskar och hästar. Och också se över hur man bäst går vidare med satsningen överlag, säger Annika Borg.

Det var nog ändå bra att hon fick köra utan pressen att vara med i laget. Man kan bara säga att hon har gjort det jättebra.

Världsmästare individuellt blev Martin Hölle och bästa svensk var mästerskapsdebuterande Emma Olsson som slutade 37:a och som inte var med i laget.

– Det var nog ändå bra att hon fick köra utan pressen att vara med i laget. Man kan bara säga att hon har gjort det jättebra. Det var lite svårt att veta vad man skulle vänta sig från henne, men hon avancerade väldigt mycket från tävlingen i Baborowko, säger Annika Borg.

För övriga svenska kuskar var det mestadels stolpe ut.
– Eva fick ju byta en häst till sin tredjeplats i precisionen idag, men det gjorde hon jättebra. Jag hade kanske önskat lite mer i maraton för hennes del. Camilla hade även hon lite stolpe ut tyckte jag. Dressyren blev en besvikelse, men när man läste protokollet så får man ge domarna rätt. Amanda gjorde en jättebra dressyr, men maraton behöver gå lite fortare, säger Annika Borg.

Resultat VM Sportkörning för par, Haras du Pin, Frankrike

Individuellt:

1) Martin Hölle, Ungern, 145,83 straffpoäng
2) Marcel Luder, Schweiz, 158,77 straffpoäng
3) Erik Evers, Nederländerna, 163,42 straffpoäng
37) Emma Olsson, Sverige, 189,89 straffpoäng
62) Eva Ottosson, Sverige, 207,72 straffpoäng
67) Camilla Ahlberg, Sverige, 212,07straffpoäng
71) Amanda Krogstad, Sverige, 218,37 straffpoäng

Lag:

1) Ungern, 302,56 straffpoäng
2) Schweiz, 317,04 straffpoäng
3) Tyskland, 322,72 straffpoäng
13) Sverige, 404,97 straffpoäng

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se tävlingen på ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt