Annons
Annons

Fredrik Persson glänste stort när sportkörningens världselit gjorde upp i Aachen

Ett briljant svenskt fyrspann som närmar sig världstoppen! Fredrik Persson imponerade med fjärdeplats i Aachen 2024.

Foto: Karolina Swärdh

Tuffast möjliga motstånd och ett maratonprov med extra allt. Då slog Sveriges fyrspannskung till med en fjärdeplats totalt.
– Det finns Aachen och så finns det andra tävlingar. Att kunna leverera där, det är väldigt bra, säger Fredrik Persson.

Han gör ingen hemlighet av att det är individuell mästerskapsmedalj som är det långsiktiga målet. Och han levererar resultat som backar upp orden. I Aachen slutade han femma i dressyren, elva i maraton och sexa i precisionen med koner. Det räckte alltså till fjärde plats totalt. Med 168.66 straffpoäng var han 1.02 straffpoäng från andraplatsen och 69 hundradelar från tredjeplatsen. Vann gjorde Australiens Boyd Exell.

– Hästarna levererade otroligt bra och jämnt. Att vi verkligen nosar på toppen i Aachen andra gången vi är där det är jag himla stolt över. Hela teamet har gjort jobbet otroligt bra, säger Fredrik Persson.

Det är ett Aachen-maraton det handlar om. Det är lite större och lite tuffare än allt annat.

Starka besked duggade tätt i samtliga moment. Förhoppningarna fanns att fortsätta bygga på tredjeplatsen från senaste tävlingen i Tjeckien. Dressyren var på stabil och hög nivå och sedan fortsatte Fasco, Hertog Jan, Judson och Kaptain att imponera i maraton och koner.

– Det är ett Aachen-maraton det handlar om. Det är lite större och lite tuffare än allt annat. Nu var det stor skillnad just att vi kunde gå de korta vägarna även på en bana som Aachen. I konerna klarade vi också en tuff bana med säkerhet och klättrade i sista momentet. Det blev precis så som vi hade hoppats att pricka in formen, säger Fredrik Persson.

Det är i princip tuffare startfält i Aachen än på VM totalt sett. Vi närmar oss.

CHIO Aachen fyllde 100 år och som en del i det var Fredrik Persson inbjuden som en av fyra kuskar att köra en uppvisning under fredagen och lördagen veckan före tävlingarna. Att vara i Aachen och ladda upp i några extra dagar kändes fint.

– Jag måste nog faktiskt säga det, man kom in i riktig Aachen-stämning.

För Fredrik Persson och succéspannet väntar nu lite vila och sedan en tävling i Österrike om ungefär en månad. Sedan väntar VM i Ungern i september. Efter fjärdeplatsen i Aachen är han mer än redo.

– Det är i princip tuffare startfält i Aachen än på VM totalt sett. Vi närmar oss, säger Fredrik Persson.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt