Annons
Annons

Sköna besked från framtidsspannet - Fredrik Persson på pallen i VC-kval

Fredrik Persson siktar högt med spannet som nu tagit sin första pallplats i världscupkval!

Foto: Karolina Swärdh

Med starka insatser i samtliga tre moment körde Fredrik Persson upp på pallen i CAI3* Pisecne nad Dyni, Tjeckien 6-9 juni. Ett viktigt steg på vägen mot det långsiktiga målet att ta en individuell mästerskapsmedalj.
– Det var vad vi behövde, det kändes som vi fick många genombrott, säger Fredrik Persson.

Tredje plats i dressyren, nionde plats i maraton och fjärde plats i konerna. Det räckte till tredje plats totalt och första pallplatsen på ett världscupkval för Fredrik Persson tillsammans med Fasco, Judson, Kaptain och Kermit var ett faktum.

– Hittills i år har vi haft lite småmissar så vi har vi gjort lite justeringar, ändrat i utrustning och fick ett riktigt genombrott att komma ner på 45 straffpoäng i dressyren. Det har varit ett delmål och plötsligt satt allt. Det kändes också som att domarna fick upp ögonen, säger Fredrik Persson.

Nu är det vinna eller försvinna. Jag låg femma och tänkte att det är nu det ska ske.

I maraton var det svenska spannet fjärde snabbast i vattenhindret vilket var ett kvitto på att den träningen gett effekt. Avslutande precisionskörningen med koner var ett kraftprov.

– Det var en extremt svår bana med mycket svängar och jag kände lite att nu är det vinna eller försvinna. Jag låg femma och tänkte att det är nu det ska ske. Upplägget höll och vi klättrade till tredjeplatsen, säger Fredrik Persson.

Det var ett resultat som kändes mätbart och det kändes att vi har rätt finish för säsongen.

Slutresultatet blev 185,86 straffpoäng. Segern gick till världscupfinalvinnaren och europamästaren Bram Chardon, Nederländerna med 163,46 och tvåa blev tyska Anna Sandman med 173,47 straffpoäng.

– Det var en tuff tävling, krävande med fuktig värme, bra och stort startfält. Det var ett resultat som kändes mätbart och det kändes att vi har rätt finish för säsongen, säger Fredrik Persson.

Vad gäller att kvala till inomhusvärldscupen så ligger fokus inte på det. Han tävlar på med blicken fäst på det långsiktiga medaljmålet och ser vart världscuppoängen tar vägen. Närmast väntar mäktiga stortävlingen CHIO Aachen, nytt världscupkval och sedan VM i Ungern i september.

Med en månad kvar till CHIO Aachen vet Fredrik Persson nu att han är på rätt väg.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt