Annons
Annons

Fredrik Persson börjar VM-året i Kronenberg: ”En högre växel”

På EM i Exloo 2023 slutade Fredrik Persson 12:a totalt och fyra i avslutande precisionskörning. Nu tar han tag i säsongen 2024.

Foto: Karolina Swärdh

Det stora träningsjobbet är gjort. Nu tar säsongen fart för sportkörningen och till helgen gör fyrspannskusken Fredrik Persson säsongsdebut i Kronenberg, Nederländerna.
– Det känns fint. Vi börjar på en högre nivå än förra året, säger han från tävlingsplatsen.

Han slutade 12:a individuellt och sexa i lag tillsammans med Axel Olin på EM i Exloo 2023. Sedan dess har utvecklingen av spannet fortsatt och känslan inför säsongen 2024 är att allt gått framåt.

– Dressyren är mer stabil, det finns inte så mycket ringrost och allt är mer korrekt. I maraton sitter allt med en högre växel och konkörningen är stabil, säger Fredrik Persson och summerar sportkörningens tre delmoment.

Det har varit stor utveckling och hästarna har mognat mycket.

Han har ett relativt nytt spann där Fasco, Judson, Hertog Jan, Kaptain och Kermit väckt stor uppmärksamhet och spås en stark framtid. De har just avslutat sista träningslägret inför årspremiären och fyrspannslegendaren Micha Freud gillade det han då såg i tyska Riesenbeck.

– Jag gillar att göra sista träningen som en träningstävling och test ihop med Micha. Nu var han var väldigt positiv. Det har varit stor utveckling och hästarna har mognat mycket. Det ska bli spännande att komma ut och sätta i gång, säger Fredrik Persson.

Det blir intensivt nu i april och maj med flera tävlingar. Och på hösten fart mot VM.

Säsongens största mål är VM i Szilvásvárad, Ungern och det finns redan nu en första plan för hur vägen dit ska se ut.

– Det blir intensivt nu i april och maj med flera tävlingar. Sedan en lite lugnare period in mot Aachen. Och på hösten fart mot VM, säger Fredrik Persson.

Till helgen i Kronenberg 17-21 april har han sällskap av fyrspannskollegan Axel Olin samt enbetskuskarna Linnéa Kristiansen, Åke Larsson, Ida Nyhrup, Maria Nyström, Ewa Nowén, Victoria Persson (U25), Lisa Forsdahl (junior, ponny), Pia Petersson (ponny) och Elise Strauss (ponny).

Startlistor och resultat Kronenberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt