Annons
Annons

Sverige till final i LLN – svensk andraplats i säsongsavslutningen

Rolf-Göran Bengtsson/Zuccero HV under LLN i Abu Dhabi. Arkivbild.

När Sverige blev tvåa i Longinges League of Nations under midsommaraftonen var det guldlaget från OS i Tokyo som stod för prestationerna, komplett med reserven Rolf-Göran Bengtsson.
– Jag är väldigt glad för de svenska ryttarnas insatser, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Det var tuff konkurrens i fredagens omgång av Longines League of Nations, den högsta serien för internationell hoppning under 2024. Säsongen förkortades något av att omgånen i St Gallen ställdes in på grund av väder så allt stod på spel när det var sista chansen för lagen att ta poäng i Rotterdam, Nederländerna, under fredagen.

Sverige ställde upp med full styrka, inte mindre än hela OS-guldlaget från i Tokyo 2021 fanns på plats. Efter dubbelnollor av Peder Fredricson/Catch Me Not S och Henrik von Eckermann/King Edward och två fyrfelsrundor av Malin Baryard Johnsson/H&M Indiana stod det klart att Sverige slutade på en endraplats. Rolf-Göran Bengtsson/Zuccero HV gjorde en felfri ritt i den första rundan, men i den andra rider endast tre ryttare.

– Jag är väldigt glad för de svenska ryttarnas insatser, det är viktigt för oss att kvala till finalen i Barcelona så det är check på den. Det är även viktigt att prestera här och nu vilket vi gör. Självklart siktade vi på att ta oss en placering högre men fransmännen var för starka idag. Alla hästarna hoppade väldigt fint och vi har haft en bra känsla, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona efter tävlingen.

Vinnarna gick inte att rå på, Frankrike som kunde sätta idel nollor i sitt protokoll, medan Sverige höll undan för Storbritannien som även de slutade på fyra fel i andra rundan men med en långsammare tid.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Efter denna tredje omgång av LLN står det klart att Sverige slutar 2:a i serien och därmed är klart för final i Barcelona, Spanien, i oktober. Dit går de åtta bästa lagen av de tio som deltar.

Longines League of Nations - så går det till

Det är första säsongen för League of Nations, det internationella förbundets högsta division för nationshoppningar. Sverige inledde med en tredjeplats i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten och tog sedan en niondeplats i Ocala, Florida. Omgången i St Gallen ställdes inLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. på grund av stora mängder regn.

Sverige låg på en sjätteplats inför sista omgången i Rotterdam. Samtliga tio lag rider alla omgångar och de åtta bästa går till finalen i Barcelona 3-6 oktober.

Varje deltävling i serien består av två rundor 160-hoppning.
Fyra ryttare startar i första rundan, där de tre bästa resultaten räknas. I andra rundan startar endast tre ryttare och alla resultat räknas.
Felen från båda rundorna läggs ihop, minst antal fel totalt vinner.

Omgångar 2024:
8-11 februari, Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten
19-23 mars, Ocala, USA
30 maj - 2 juni, St. Gallen, Schweiz - inställd
20-23 juni, Rotterdam, Nederländerna
3-6 oktober, Barcelona, Spanien, final

Publicerad:

Aktuellt