Annons
Annons

Stolpe ut för svenska laget i Ocala

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Eftermiddagen i Ocala bjöd på en hel del ljusglimtar, men i slutändan var det svenska laget 15 hundradelar ifrån att ta sig till andra rundan.
– Alla rundor ger någon form av besked, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Tio lag stod redo på startlinjen för årets andra omgång av Longines League of Nations, den världsomspännande tävlingsserie som rids för första gången det här året.

I första omgången i Abu Dhabi blev det en pallplats och siktet var inställt på att upprepa bedriften, helst hamna högst upp.

Klassen inleddes starkt med sju raka nollor innan det var dags för Henrik von Eckermann att komma in på banan. Tyvärr gick det inte helt enligt plan och han fick med sig åtta fel. Efter ett par till stolpe ut-ögonblick stod det klart att Sverige slutade på nionde plats i första rundan och gick därmed inte vidare till den andra.

– Det var en bra bana, egentligen inte tillräckligt utslagsgivande, men sen kom det lite fel mot slutet. Tyvärr hjälpte det inte oss, men det var egentligen linjen med vattengraven vi hade problem med, säger Henrik Ankarcrona.

Det var vattengraven som var stötestenen för Sverige. Henrik von Eckermann kom lite ur balans med Glamour Girl, fick ett tramp i vattnet och även räcket bakom. Amanda Landeblad hade en riktigt stark runda men även hon fick med sig det efterföljande räcket. För Petronella Andersson och Odina van het Klapscheut blev det tyvärr tvärstopp, något teamet kliar sig lite i huvudet över.

– Petronellas häst har alltid hoppat vatten innan så där vet vi inte riktigt vad som hände, men det är ju hästar vi har att göra med. Vi får analysera det senare, säger Henrik Ankarcrona.

Felfritt för Peder Fredricson

Sist ut i laget var Peder Fredricson med den fortfarande ganska nya bekantskapen Alcapone des Carmille.

– Peder fick en väldigt fin runda, vi visste ju vad vi hade att rida mot och han fick en snabb tid men var femton hundradelar ifrån. De behöver fortfarande lära känna varandra men ser riktigt bra ut.

Nu blickar det svenska laget framåt och tar med sig lärdomarna från tävlingen.

– Alla rundor ger ju någon form av besked, grejer man behöver jobba på och grejer som går bra. Amanda Landeblad ser riktigt bra ut med placering i GP:n och fin runda nu. Det var ett tufft startfält men det är fantastiskt kul att vara här och se tävlingsplatsen och vi hoppas på att kunna komma tillbaka nästa år och göra bättre ifrån oss, säger Henrik.

Fullständiga resultat Longines League of Nations, Ocala Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Flera placeringar under meetinget

Tidigare i veckan var Amanda Landeblad/For Killy och Petronella Andersson/Castres van de Begijnakker Z båda placerade i 1.60 GP Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med ett respektive två tidsfel var i grunden vilket gav dem sjunde och åttonde placering.

Petronella och Castres var även femma i kvalet som gick över 1.55-hinder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Henrik von Eckermann var tvåa i samma klass med Calizi.

Peder Fredricson knep även en placering i 1.50 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med Vroom de la Pomme under fredagen.

Publicerad:

Aktuellt