Annons
Annons

Inget OS för Dynamite Jack

Foto: Hippo Foto Media/Dirk Caremans

Sara Algotsson Ostholt och Dynamite Jack var ett av ekipagen som var aktuella för en OS-plats i fälttävlan. Men det blir inget mästerskap i sommar för ekipaget.

- Idag var vi på Jacks veterinära kontroll, efter att han inte var helt okej efter dressyren i Luhmühlen. Nu travade han upp bra. Men tyvärr har han en minimal skada, som gör att jag hellre avstår från att tävla på OS, i Paris, än att riskera hans framtida sundhet och hälsa, säger Sara Algotsson Ostholt.

Det var vid tävlingarna i Luhmühlen för en vecka sedan som Sara märkte att allt inte var hundra med Dynamite Jack. Hon valde då att stryka den 11-årige valacken.

– Jack var inte 100 procent ok när vi travade upp med laget. Vi är jätteledsna men hans bästa kommer först, meddelade Sara då.

Nu står klart att det är för kort tid kvar för en eventuell OS-start.
- Hela teamet är förstås mycket ledsna. Alla har kämpat väldigt hårt och gjort det möjligt att vi kommit så här långt. Tack så mycket alla inblandade. Vi kommer att komma tillbaka och fightas igen, hälsar Sara.

- Jättetråkigt förstås, men hästarnas bästa kommer alltid först och då får det ta den tid det tar innan han är tillbaka i tävling, säger Fredrik Bergendorff, förbundskapten i fälttävlan.

Det svenska OS-laget i fälttävlan tas preliminärt ut lördag 29 juni.

Publicerad:

Aktuellt