Annons
Annons

Anna Remmare ny i distansens framtidsbygge: ”Har inblick”

Distansritten tänker nytt och tar in nyblivna senioren Anna Remmare i YR-ledningen. Här är hon tillsammans med hästen Ua Divanni.

Foto: Privat

Anna Remmare blir ny assisterande landslagsledare för Young Rider samt ansvarig för en ny utvecklingstrupp inom samma åldersgrupp. Hon har nu nya roller i det landslag hon just lämnat för att ta steget över till seniorsidan.
– Jag är väldigt taggad, i och med att jag just varit där har jag inblick i vad de är med om, säger den 22-åriga distansryttaren.

Säsongen 2023 gjorde hon sitt första år som senior och har ingått i utmanartruppen, med bland annat lagguld på NM som resultat. Som YR-ryttare har hon en lång meritlista med bland annat flera internationella pallplatser över 100 och 120 kilometer.

– Hon har erfarenhet, har ridit i laget nyligen och ser svårigheter i de aktivas roll från deras perspektiv. Jag tror att man behöver olika synvinklar på YR-laget och jag ville verkligen få med Anna i detta så allt känns fantastiskt bra, säger Yvonne Ekelund, landslagsledare.

Jag vill motivera och få i gång de ryttare vi redan har ännu mer, och också tagga i gång fler.

De nya rollerna som assisterande landslagsledare och ansvarig för utvecklingstrupp tar Anna Remmare sig an med en stor dos energi.

– Jag blev väldigt glad när jag förstod att det var på gång och också när jag fick frågan. Jag vill motivera och få i gång de ryttare vi redan har ännu mer, och också tagga i gång fler så att vi får en större bredd.

Det är viktigt att det är kul, att man blir sedd och inkluderad så där tycker jag utvecklingstruppen är viktig.

Att hon nyligen varit med i det landslag hon nu ska vara en del av på ledarsidan ser hon som en stor fördel.

– Det är viktigt att det är kul, att man blir sedd och inkluderad. Där tycker jag utvecklingstruppen är viktig. Just med Young Rider är ju utmaningen också att det är tidsbegränsat tills man fyller 21 år och det gäller verkligen att ha en bra häst och hinna kvala. Man måste få det stöd man behöver där, säger Anna Remmare.


Anna Remmare fortsätter sin egen satsning som distansryttare parallellt med sitt nya uppdrag. Yvonne Ekelund och Johanne Hvid fortsätter som YR-landslagsledare respektive YR-landslagsveterinär 2024. Nya landslagstrupper presenteras under hösten.

Publicerad:

Aktuellt