Annons
Annons

Distans-EM blev inte vad Sverige hoppats

Sara Henriksson med Woo Boo Doo, Ella Lindblom med Celuna d´Aurieres och Kjell Westerback med Hadari hade en tung EM-dag på torsdagen.

Foto: Privat

Dagen innan torsdagens 160 kilometer kändes förutsättningarna positiva för det blågula distanslaget på Europamästerskapet i nederländska Ermelo. Men sent på torsdagskvällen stod det klart att ingen av de tre ekipagen genomförde.
– Det har gjort ont i hjärtat några gånger här, säger landslagsledare Frida Westlund.

Samtliga av de svenska hästarna gick igenom förbesiktningen på onsdagen men bara två av tre kom till start. För Kjell Westerback och Hadari tog EM slut innan det hade börjat.

– På kvällen upptäcktes en lätt hälta och självklart kommer hästens bästa först, säger Frida Westlund.

Sara Henriksson och Woo Boo Doo kom igång fint och gick bra på den andra slingan av sex. Då slog oturen till och Woo Boo Doo sparkades av en annan häst och Sara fick även hon bryta tävlingen.

– Han visade ju hälta på besiktningen och kunde inte fortsätta men han är kollad här i kväll väldigt noga och han är lite öm men ser i övrigt fräsch ut, säger Frida Westlund.

Vi får ta med oss erfarenheterna och jobba oss ur det. Det är så sporten är.

Ella Lindblom och Celuna d´Aurieres tog sig sedan hela vägen i mål och när hon korsade mållinje strax efter 21.00 på torsdagskvällen var det en stolt, och för en stund glad, landslagsledare som tog emot dem.

– Jag tyckte verkligen Ella gjorde allt rätt och höll huvudet väldigt kallt. Hon red precis enligt den planen vi hade och hon hade verkligen varit värd ett godkänt resultat men Celuna visade en mycket liten orenhet vid sista besiktningen efter mål och då är man inte godkänd i tävlingen, så är det bara, säger Frida Westlund.

Det blev en tung dag att summera på EM i distansritt.

– Vi får ta med oss erfarenheterna och jobba oss ur det. Det är så sporten är, säger Frida Westlund.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt