Annons
Annons

Starka svenska distansryttare red hem NM-medaljer

Kajsa Eriksson och Kingsleah Majid på väg att bärga NM-guld för young rider 2023.

Foto: Privat

YR-guld individuellt, seniorsilver individuellt och guld i lag för seniorer. Det var det fina svenska facit när NM i distansritt avgjordes vid Simlångsritten i Halland på lördagen.
– Vilken grej och vilket genrep inför EM i Frankrike om några veckor, säger Frida Westlund, landslagsledare för seniorer.

Det är en mer än nöjd landslagsledare som summerar det nordiska mästerskapet som avgjordes vid den klassiska Simlångsritten, arrangerad av Simlångsdalens Ryttarförening.

– Väldigt starka hästar och väldigt starka ryttare, säger Frida Westlund.

Danskarna var starka och det var tight inför sista slingan, verkligen inte en ”walk in the park”. Ryttarna har verkligen gett sig själva till den här lagtävlingen.

För seniorernas del avgjordes mästerskapet över 120 kilometer och det svenska guldet bärgades efter en imponerande laginsats av Anna Remmare med UA Divanni, Sara Henriksson med Woo Boo Doo, Kjell Westerback med Hadari och Timmy Compier med Enzo Exlusive, vilket resulterade i seger före Danmark.

– Danskarna var starka och det var tight inför sista slingan, verkligen inte en ”walk in the park”. Men vi hade mycket krafter kvar på slutet och kunde öka, så himla kul. Ryttarna har verkligen gett sig själva till den här lagtävlingen. Förra året åkte vi hem med silvret men nu blev guldet vårt, säger Frida Westlund.

Det svenska laget med Timmy Compier, Anna Remmare, Sara Henriksson och Kjell Westerback vann NM i distansritt för seniorer 2023.

Foto: Privat

 

Individuellt red Sara Henriksson och Woo Boo Doo hem ett silver.

– Hon har rutin och en ”jäkla skalle”, ger sig aldrig och är fruktansvärt målmedveten. Hon har fokus framåt, lyfter sina hästar och har med sitt suveräna team hittat en metod som verkligen funkar, imponerande. Dessutom hejar hon på andra och ser till lagets bästa, väldigt bra, säger Frida Westlund.

Kanonbra! Det var ju en upploppsstrid och nagelbitare på slutet och då visade hon lejontassarna.

I klassen för young rider var Sverige enda nordiska nation som hade kunnat ställa ett lag på startlinjen och därför var det endast ett individuellt mästerskap som avgjordes. Och även här blev det ett guld tack vare Kajsa Eriksson och Kingsleah Majid som var hårfint snabbast över de 100 kilometrarna.

– Kanonbra! Det var ju en upploppsstrid och nagelbitare på slutet och då visade hon lejontassarna. Det handlar ju om var du ska var ska du placera dig, man ska ha lite vinnarskalle och ha koll på taktiken när man kommer sida vid sida efter att ha ridit tio mil och det skiljer en sekund till slut, säger Yvonne Ekelund.

Kajsa Eriksson och Kingsleah Majid tar emot NM-guld i distansritt för young rider 2023.

Foto: Privat

 

Kajsa Eriksson som gör sitt sista år som young rider kan nu njuta av karriärens hittills största seger och att vara både kvalad och förhandsnominerad till VM för young rider som inleds i Frankrike 2 september. Definitiv uttagningg sker senare under sommaren.

Resultat NM i Distanritt:

Simlångsdalen, Sverige – internationell distansritt
120 kilometer, NM seniorer individuellt:
1) Hanne Haagen Hansen, Danmark, Ta Zeenah ox 06:18:57
2) Sara Henriksson, Sverige, Woo Boo Doo, 06:30:00
3) Rita Eiseland Holen, Norge, Ase Rahyeelah, 06:30:31
4) Anna Remmare, Sverige, Ua Divanni, 06:56:18 5) Kjell Westerback, Sverige, Hadari, 06:56:19

Simlångsdalen, Sverige – internationell distansritt
120 kilometer, NM seniorer lag:

1) Sverige, 20:22:37
Sara Henriksson, Sverige, Woo Boo Doo, 06:30:00
Anna Remmare, Sverige, Ua Divanni, 06:56:18
Kjell Westerback, Sverige, Hadari, 06:56:19
Timmy Compier, Sverige, Enzo Exlusive, 07:17:07

Simlångsdalen, Sverige – internationell distansritt
100 kilometer, NM juniorer/young rider:

1) Kajsa Eriksson, Sverige, Kingsleah Majid, 06:05:04
2)Ingrid Marie Jerdal Lervik, Norge, Va Aishman, 06:05:05

Det var sex startande och två placerade i klassen.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt