Annons
Annons

Premiär för distansritt på SM-veckan 2024

Fotograf: Ulf Lonäs

Den 24-30 juni nästa år är det dags för SM-veckan sommar 2024 i Västerås. Distansritt är för första gången en av idrotterna på programmet medan Working Equitation är med för andra gången.

Nu står det klart vilka idrotter som är med på SM-veckan sommar 2024 i Västerås, där ridsporten representeras av två grenar. Distansritt är med för första gången medan ridsportgrenen Working Equitation gör comeback efter att ha varit med 2022.

SM-veckan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. arrangeras av Riksidrottsförbundet i samarbete med berörda specialidrottsförbund och aktuell värdstad med Sveriges Television som sändande bolag. Evenemanget är ett av Sveriges största, årligen återkommande, idrottsevenemang. Under SM-veckan samlas SM i olika idrotter i en och samma stad under en vecka i syfte att öka intresset för idrottsrörelsen. Evenemanget genomförs såväl vinter som sommar. Idrotter som vill vara med på SM-veckan måste ansöka om att vara med samt vara medlemmar i Riksidrottsförbundet.

- SM-veckan ska ju vara lite av ett smörgåsbord av idrott och det finns verkligen något för alla att uppleva på SM-veckan. Tack vare att så många idrotter ansöker och vill vara med kan vi nu presentera ett urval av idrotter till SM-veckan i Västerås med stor bredd, säger Maria Hallberg, projektledare SM-veckan, Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande Länk till annan webbplats..

Urvalet och beslutet om vilka idrotter som erbjuds att vara med på SM-veckan fattas av Riksidrottsförbundet och Sveriges Television tillsammans med värdstaden. Ridsporten var med senast 2022 Länk till annan webbplats. genom grenen Working Equitation som var med på SM-veckan sommar i Linköping. Årets SM-vecka sommar drar igång den 27 juni i Umeå, denna gång utan ridsport på programmet.

Publicerad:

Aktuellt