Annons
Annons

Karlskoga lagmästare i distansritt

Foto: Per Larsson

Karlskoga Hästsportklubb briljerade på Folksam lag-SM i distansritt och red hem guldet på "nästan hemmaplan" i Kilsbergen utanför Örebro.

- Vi är väldigt nöjda. Det är en otroligt kuperad bana och idag var det dessutom väldigt varmt, säger lagledare Caroline Pont, som fick se sina ryttare rida in på plats 1, 2, 4 och 8.

Det gällde att vara taktiskt idag och att ha en tydlig plan.

Ryttarna i guldlaget bor alla i Hallsbergstrakten, men tävlar för Karlskoga. När årets mästerskap avgjordes hos Nerikes Distansryttarklubb var det alltså närmast hemmaplan i länet.
- Det gällde att vara taktiskt idag och att ha en tydlig plan. Alla våra hästar har tävlat här förut och är rutinerade, det underlättade såklart, menar Caroline.

Nyblivna svenska mästarna eskorteras till prisutdelningen. 

Foto: Per Larsson

I laget red Ebba Compier på What a Feeling, Victoria Boberg på Saffiya, Stella Nilsson på Mac Attraction och Timmy Compier på Enzo Exklusive ox.

Lag-SM betyder mycket för distanssporten i Sverige.

Fyra lag var anmälda till årets lag-SM.
- Det avgjordes på sista slingan, så det blev väldigt spännande. Lag-SM betyder mycket för distanssporten i Sverige och det är superhärligt att få vinna det såklart. Nu ska vi packa ihop och ta hand om hästarna. Sen kommer nog alla somna på soffan, det har varit en lång dag, säger Caroline.

Resultat

Lag-SM distansritt, 82 km:
Guld: Karlskoga Hästsportklubb, ridtid 16:33:42
Silver: Föreningen Värmlands Distansryttare 16:55:15
Brons: Mälardalens Distansryttarförening 39:59:39
4) Nerikes Distansryttarklubb 41:43:49

Fullständig resultatlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt