Annons
Annons

Dubbla EM-kval för Ella Lindblom efter stark pallplats

Ella Lindblom och Celuna D'aurieres är kvalade till 2023 års EM i Ermelo.

Foto: Fablo Zucolo

Över 140 kilometer i tyska Buch hade landslagsryttaren chans att kvala sin Celuna D'aurieres till höstens EM. Hon slutade tvåa och klarade målet med råge.
– Jätteroligt! Nu har vi ett fint läge som ger träningsro, säger Ella Lindblom.

Hon är redan kvalad till Europamästerskapet tillsammans med Anastasia de Vere men att ha två hästar att matcha mot medaljavgörandet ger större möjligheter. Därför var målet tydligt inför starten på helgens trestjärniga tävling.

– Jag hade verkligen inga förväntningar vad gällde placeringar. Vårt mål var att göra en säker och godkänd ritt för att klara att kvala, säger Ella Lindblom.

Att ekipagen visar trygghet i sina prestationer redan nu känns fantastiskt.

Med andra plats efter Omans H.H Al Said Loay och Elsa de Faust red hon med marginal till sig ett EM-kval. Ekipage genomförde de 140 kilometerna i en genomsnittlig hastighet av 14,4 kilometer i timmen.

– Jag är väldigt nöjd med Ella och Celunas prestation. De visade en stabilitet och jämnhet genom tävlingen, vilket är två oerhört viktiga komponenter för att ett ekipage ska hålla hela vägen i distansritt. Landslagets målsättning på EM i höst är att prestera godkänt lagresultat och att ekipagen visar trygghet i sina prestationer redan nu känns fantastiskt, säger landslagsledare Frida Westlund.

Hon gör inte av med onödig energi genom att vilja komma ikapp andra hästar utan hon är lätt att reglera.

Det var ett varmt och utmanande väder under kvalhelgen i Tyskland men det svenska pallekipaget tog sig utmärkt an de svåra förhållandena, fint assisterade av groomen Lasse Thunander.

– Det var banan och vädret som var den största utmaningen, mer än konkurrenterna. Just att få ner pulsen i den värmen kräver planering och det löste vi fint, säger Ella Lindblom.

Den just EM-kvalade Celuna D'aurieres har också egenskaper som ger bra förutsättningar.

– Hon äter och dricker bra och hon är väldigt ridbar på så sätt att det går att reglera tempot. Hon gör inte av med onödig energi genom att vilja komma ikapp andra hästar utan hon är lätt att reglera. Och så är hon liten och lätt, säger Ella Lindblom.

Det är mycket slit bakom dessa resultat och det är så glädjande att se ekipage lyckas på denna nivå.

Landslagsledare Frida Westlund och hennes blågula distansryttare kan summera en helg som stärkte mästerskapstruppen och gav härlig inspiration.

– Det är mycket slit bakom dessa resultat och det är så glädjande att se ekipage lyckas på denna nivå, säger hon.

EM i distansritt för seniorer avgörs i Nederländska Ermelo 4-9 september.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt