Annons
Annons

Sara Henriksson svensk mästare på hemmaplan: ”Hela Agunnaryd var där – fantastiskt”

Där satt den! Underbar dag för Sara Henriksson som vinner SM-guldet i distansritt för seniorer 2024 tillsammans med Woo Boo Doo.

Foto: Peter Svensson

För tre år sedan tog hon initiativ till att hennes Växjö Distansryttare skulle arrangera SM i hembyn Agunnaryd. Hon har drivit projektet tillsammans med klubbkamraterna och hon red också hem guldet vid Folksam SM i distansritt på sin Woo Boo Doo.
– Det kändes som EM eller VM fast där jag bor! Jag är så stolt och glad över min häst, säger Sara Henriksson.

Hon och Woo Boo Doo genomförde de 160 kilometrarna vid Agunnarydsritten på 9.39.14 och var knappt 16 minuter snabbare än silvermedaljören Ella Lindblom och Celuna d’Aurieres. Bronset gick till Timmy Compier. Kampen var tuff men till slut fanns det tid för guldmedaljören att njuta in mot målet på lördagseftermiddagen.

– Hela byn var där när jag gick i mål, sån stämning. Jag ville så gärna att vi skulle ha en tävling här och som hela byn och klubben har jobbat med att bygga upp det här området och göra det till en internationell tävling. Jag är så stolt över alla, säger Sara Henriksson.

Han var så himla bra. Han hade en helt fantastisk dag. Har gått som en klocka och varit så laddad för alla sträckor. Han är bara så bra!

Ganska glädjerusig hyllar hon sin svenska mästarhäst.

– Han var så himla bra. Han hade en helt fantastisk dag. Har gått som en klocka och varit så laddad för alla sträckor. Han är bara så bra, säger guldmedaljören om Woo Boo Doo.

Hon började tävlingen lite lugnare än hon brukar. Men när tvåan Ella Lindblom visade att de ville blanda sig i kampen om SM-guldet bestämde hon sig för att sätta ner foten rejält.

– Jag kände bara att ”nej, guldet kan ni glömma”. Så jag släppte på och skapade avstånd och ingen kunde haka på och sedan var det bara att hålla det, säger Sara Henriksson som också vann SM 2022.

På fjärde slingan när drog jag upp tempot gick han ner snabbare i puls, så han var nog mer nöjd med det tempot.

Woo Boo Doo gillade också när det gick lite snabbare.

– Han är mer van vid det. På fjärde slingan när jag drog upp tempot gick han ner snabbare i puls, så han var nog mer nöjd med det tempot. Värdena var också så fina hela dagen vid kontrollerna, säger Sara Henriksson.

Full fart mot SM-guld i sitansritt för young rider och juniorer! Emma Schubert och Mississippi EA tog hem mästartiteln 2024.

Foto: Peter Svensson

Det finns nog säkert något att fixa med också. Vi har ju ordnat middag med prisutdelning och trubadur i bygdegården här i Agunnaryd.Guldet i Folksam SM i distansritt är i hamn, det första för ridsporten under 2024, men dagen är inte över än.

– Nu ska jag sannerligen njuta, men det finns nog säkert något att fixa med också. Vi har ju ordnat middag med prisutdelning och trubadur i bygdegården här i Agunnaryd, säger Sara Henriksson, nybliven svensk mästare i distansritt för seniorer.

I klassen för young rider/ juniorer över 120 kilometer tog Emma Schuber/Mississippi EA hem guldet före Joline Lindblom/Hadari och Selina Andersson Kjellberg/Neros Expo.

Fullständiga resultat Agunnarydsritten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tidigare SM-resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Agunnarydsritten var förutom SM en internationell tävling med deltagare från Norge, Danmark och Nederländerna

Publicerad:

Aktuellt