Annons
Annons

Dubbelt svenskt i topp i hoppningens världscupfinal

Foto: www.sportfotos-lafrentz.de / Stefan Lafrentz

Det kunde knappast ha börjat bättre för de svenska hoppryttarna i årets världscupfinal. Henrik von Eckermann etta och Peder Fredricson tvåa i den inledande tidshoppningen.
- Jag är fantastisk glad, etta och tvåa, det går inte att göra det bättre, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Det var mycket nerver i luften inför tidshoppningen, som traditionsenligt inleder världscupfinalen.

- Jag var lite orolig när jag tittade på de som kom innan, Julien Epaillard till exempel, men som tur är för mig så hade han ett nedslag, annars är han alltid svår att slå, säger Henrik von Eckermann, som denna dag dock var snabbare än fransmannen, nedslag eller ej.

- Jag visste att om jag kunde hålla mina galoppsprång så skulle jag vara med, men jag visste inte om det skulle räcka för att vinna, fortsätter Henrik.

Kul att vi kunde vara etta och tvåa och kul att jag kunde få slå honom.

Den svenska världsettan fick allt att stämma och visade återigen varför han är bäst i världen just nu. Med King Edward (äg: Dufour Stables) såg hindren lätta ut.
- Banan passade mig väldigt bra, jag är nöjd med allt. Hästen känns i superform och hoppade runt från första till sista hindret på ett fantastiskt sätt. Jag ser fram emot de andra dagarna nu!

Catch Me Not S nådde lätt fram på alla svåra distanser.

Foto: www.sportfotos-lafrentz.de / Stefan Lafrentz

Närmast hotande ekipage var inte franskt, som fruktat, utan svenskt.
- Peders häst har sett otroligt fin ut hela tiden. Jag är inte förvånad alls över att resultatet ser ut som det gör. Kul att vi kunde vara etta och tvåa och kul att jag kunde få slå honom, säger Henrik och skrattar.

Peder Fredricson konstaterar själv samma sak. Att Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf) är i verklig toppform.
- Det var en bra start. Han känns i bra form och jag tycker att vi fick till en bra, rytmisk runda. Han nådde fram lätt på alla distanser.

Det var en teknisk bana som krävde att man red varje hinder för sig och att man hade en plan A, B och C.

Banbyggare Frank Rothenberger bjöd ryttarna på en ordentlig utmaning där det gällde att hålla huvudet kallt och planera för olika scenarier.
- Det var en teknisk bana som krävde att man red varje hinder för sig och att man hade en plan A, B och C. Men jag kunde i stort sett hålla min plan A hela vägen. Just idag föll allt på plats på ett väldigt bra sätt, säger Peder, som ser fortsättningen an med tillförsikt.

- Det är ju precis i början, men det är alltid roligare att fortsätta från det här läget och framför allt med en häst som känns i bra form och hoppar bra.

Foto: www.sportfotos-lafrentz.de / Stefan Lafrentz

Även Henrik Ankarcrona lyfter fram de svenska hästarnas fina form som det största glädjeämnet, framför själva placeringarna.

Nu kommer det att bli tuffare. Det gäller att hålla ihop det och fortsätta att hoppa felfritt.

- Framför allt är jag glad över att hästarna kommer ut från banan och ser väldigt fräscha och fina ut, vilket är viktigt för kommande hoppningar. Nu kommer det att bli tuffare. Det gäller att hålla ihop det och fortsätta att hoppa felfritt.

Se rundorna igen på SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under torsdagen fortsätter hoppningen med del II: 160-hoppning med omhoppning. Klassen startar klockan 17:50 svensk tid.

SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. sänder från 17:40 och SVT2 från 17:55.

Resultat

Longines FEI Jumping World Cup Final I, 160-hoppning med tidshoppning: 1) Henrik von Eckermann, Sverige, King Edward 66,28 sek 2) Peder Fredricson, Sverige, Catch Me Not S 67,40 3) Hans-Dieter Dreher, Tyskland, Elysium 68,49 4) Julien Epaillard, Frankrike, Dubai du Cedre 69,69 4) Kent Farrington, USA, Toulayna 69,69 6) Ben Maher, Storbritannien, Dallas Vegas Batilly 70,16

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

GUIDE: Allt om världscupfinalerna, tidsprogram, regler mm Länk till annan webbplats.

Här hittar du vårt nyhetsflöde från världscupfinalerna Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt