Annons
Annons

Peder Fredricson tvåa i Gothenburg Trophy – storfavoriten vann

Peder Fredricson gjorde sitt yttersta för att ordna en svensk seger i Gothenburg Trophy men kunde inte slå nederländska Willem Greve.
– Jag hade en väldigt bra känsla idag, säger Peder.

Siffrorna talade sitt tydliga språk, Willem Greve skulle vinna Gothenburg Trophy ikväll. Enligt statistik som EquiRatings hade tagit fram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så var det 14 procents chans att ekipaget skulle ta hem segern och det var precis vad som hände.

Det var en tuff grundomgång där flera andra lågoddsare föll bort, däribland Henrik von Eckermann och Iliana och Petronella Andersson med Cassina Z, som båda slutade på 4 fel.

Till omhoppning fick vi två svenskar, Rolf-Göran Bengtsson med Lyjanair och Peder Fredricson tillsammans med den nya bekantskapen Alcapone des Carmille, en hingst med gott om erfarenhet från högsta tävlingsnivå med Angelie von Essen i sadeln.

Willem gick in i omhoppningen tillsammans med hingsten Highway TN, som fick kliva fram som förstahäst förra året när Grandorado TN var skadad, och satte press på de kvarvarande ryttarna i startfältet.

När Rolf-Göran kom in var pressen hög och han gjorde ett vågat försök men fick med sig en bom och slutade sexa.

Peder försökte slå ledartiden

Därefter intog Peder banan och det mesta stämde men han lyckades inte rå på Willem Greves ledartid.

– Jag visste att han ledde men hade inte sett rundan så jag kunde bara fullfölja min plan, jag gick på de distanser jag hade planerat och det var en riktigt bra känsla, säger Peder efter klassen.

Stödet på läktarna var självklart enormt för den olympiska mästaren i lag som just nu ligger på plats 28 på världsrankingen.

– Jag tror alla är överens om att det här är världens bästa publik. Atmosfären här är overklig, säger Peder.

Alcapone är en relativt ny bekantskap för Peder, men han trivs redan med hingsten.

– Jag hade en väldigt bra känsla idag, han är ganska ny och vi försöker bara lära känna varandra och det finns en hel del grejer vi behöver lista ut. Hur han är på framridningen, hur lång galopp han har och vilken utrustning han behöver. Men jag är väldigt nöjd med utvecklingen. Jag vet att han är en häst med enorm potential så det är upp till ryttaren, säger Peder.

Resultat Gothenburg Trophy 1.55 m:

1) Willem Greve, Nederländerna, Highway TN N.O.P. 0+0 fel 34,08 sek
2) Peder Fredricson, Sverige, Alcapone des Carmille 0+0 34,51
3) Kim Emmen, Nederländerna, Inflame Go 0+0 37,05
6) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige, Lyjanair 0+4 35,07
9) Henrik von Eckermann, Sverige, Iliana 4- 68,02
11) Irma Karlsson, Sverige, Chacconu 4- 68,45

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt