Annons
Annons

Lundgren och Holmén segrare i Lövsta Future Challenge Jumping

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Finalerna i Lövsta Future Challenge Jumping avgjordes under söndagen i Scandinavium. Ottilia Lundgren med Comeonconrad korades till bästa U25-ryttare medan Nicole Holmén med Qurious HS tog hem segern bland de unga hästarna.

- Det är så roligt att rida här inne. Jag är supernöjd med min häst, han har hoppat fantastiskt hela veckan. Att få komma in här och rida de femstjärniga klasserna är verkligen en så bra möjlighet för oss som U25-ryttare, säger Ottilia Lundgren.

De fem U25-finalisterna har under veckan samlat poäng i de internationella hoppklasserna. Förutom erfarenheten av att tävla i en arena som Scandinavium får Ottilia med sig en check på 25 000 kronor hem.

Nicole Holmén och Qurious HS hade en riktigt bra vecka i Scandinavium. Två segrar och en tredjeplats blev resultatet.

Foto: Roland Thunholm

De 7-åriga hästarna har tidigare under veckan varit inne på banan i två klasser, men söndagens 135-klass avgjorde vinnaren av finalen. Efter en rafflande klass blev det till slut Nicole Holmén och Qurious HS som tog hand om segern.

Den här veckan har planen hållit hela vägen. Eller förresten, jag kunde ju ha vunnit i torsdags med.

Nicole Holmén strålade efter helgens andra seger:
- Kurre, som vi kallar honom, är verkligen en helt fantastisk häst. Jag var lite mer nervös idag när jag gick in, men jag lyckades hålla min plan. Det här är en häst med så mycket talang och kapacitet, så det är klart att jag vet att jag går in med en förutsättning att vi kan vinna. Men jag vet också att mycket kan hända, en bom trillar så lätt. Men den här veckan har planen hållit hela vägen. Eller förresten, jag kunde ju ha vunnit i torsdags med, säger hon med ett skratt.

Fullständiga resultat Lövsta Future Challenge Young Horses Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt