Annons
Annons

Svensk pallplats i Lövsta Future Challenge

Evelina Söderström och SWB-valacken Cilantro red in på tredje plats i U25-küren i Scandinavium.

Lövsta Future Challenge International U25-tour ger unga ryttare chansen att tävla på de internationella världscupsarenorna.

Tävlingen avgörs i Grand Prix och Grand Prix Kür och avgörs alltid i samband med FEI Dressage World Cup. De två tidigare deltävlingarna har avgjorts i Herning och i Amsterdam.

I Göteborg kom åtta ryttare till start och segern gick till danska Sara Aagard Hyrm med familjeägda Atterupgaards Cooper på 73.165 procent. Andraplacerad var nederländska Zoe Kuintjes med sin häst Cupido, 70.070 procent, och trea var svenska Evelina Söderström på Cilantro som red ihop 70.055.

- Jag var här förra året och tävlade Lövsta Future Challenge och det var en riktigt bra upplevelse. Det är så inspirerande att tävla jämte världscupsryttare. Att se dem träna är riktigt roligt, säger Evelina Söderström.

Det blev fina placeringar även för svenska Siri Ehrnrooth med Moegelbjergs Romeo på en fjärde plats och Mary Sophie Haid Bondergaard med Roberto des Frettes på en femte plats.

Domaren Isobel Wessels kommenterade klassen på den efterföljande presskonferensen.
- Serien är väldigt inspirerande för U25-ryttarna. De här är vår sports framtid och de kommer hit och får träna i den här atmosfären. Du kan inte träna på detta hemma, det är något helt annat här.

Hon skickade också med ett tips och en uppmaning.
- Som domare vill jag uppmana er alla att ställa frågor till oss och vi försöker svara på allt ni vill veta. Vi är alla sportmänniskor och sportorienterade. Vi älskar hästar och välkomnar frågor.

Danska Karoline Rohmann med Jakas Don Louvre fick dagens högsta poäng, men diskvalificerades vid efterkontrollen då det upptäcktes blod på sidan av hästen.
- Hästvälfärden är alltid viktigare än tävlingen, kommenterade Isobel Wessels.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt