Annons
Annons

Superformen håller i sig – Maria von Essen på pallen i världscupen

Maria von Essen heter den svenska dressyrdrottningen på GHS 2024. Under lördagen avslutade hon tävlingshelgen med en andraplats i världscupküren.
– Jag är väldigt stolt över min häst, säger Maria.

Startfältet må ha saknat de absolut största namnen inom dressyren men i deras frånvaro bjöds vi på riktiga framgångssagor.

Kvällens vinnare av FEI Dressage World Cup kür heter Domien Michiels och kommer från Belgien. Det var karriärens först internationella seger för 41-åringen, som ridit sin 16-åriga valack Intermezzo van het Meerdalhof sedan hästen var fyra år gammal.

– Det känns helt fantastiskt, jag älskar Göteborg nu! säger han på presskonferensen.

Svenskt på pallen i världscupküren

Tvåa i klassen blev Maria von Essen, som tagit många kliv framåt tillsammans med Invoice det senaste året. Under fredagen bled det seger i världscupens grand prix, men Maria deppar inte för att hon fick nöja sig med en andraplats i küren.

– Min häst var lite mer spänd inne på banan idag och det är en utmaning för honom med den här atmosfären. Att gå in som favorit är en ny grej för mig men det var inget jag tänkte på utan jag ville bara ge honom en bra runda. Det är en fantastisk tävling med fantastisk publik så jag ville göra mitt bästa och jag tycker vi lyckades rätt bra, säger Maria efter tävlingen.

Marias kür går till musik av Bruce Springsteen, och hon återanvänder den från senaste gången hon hade en häst i GP, vilket var tio år sedan.

– Jag tror han gillar den, vi hade den i Stockholm också och det har funkat väldigt bra, säger hon.

Resultat:

1. Domien Michiels/Intermezzo van het Meerdalhof, Belgien, 78,300
2. Maria von Essen/Invoice, Sverige, 76,200
3. Borja Carrascosa/Sir Hubert NRW, Spanien, 75,630

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt