Annons
Annons

Rolf-Göran Bengtsson och Kajsa Björe tog hem finalerna i ATG Riders League

Foto: Roland Thunholm

Foto: Roland Thunholm

ATG Riders League är över för denna säsong och överst på pallen tog sig Rolf-Göran Bengtsson och Kajsa Björe, som tillsammans har fem segrar mellan sig under säsongen.
– Det är ett väldigt bra format, säger Rolf-Göran, som fick med sig en prischeck på 120 000 kronor.

Rolf-Göran Bengtsson har som bekant bott i Tyskland i många år men tar varje chans han kan att få komma hem och tävla på svensk mark. Ett besök hos Jönkping Horse Show ledde för några månader sedan till seger i den nästa sista delfinalen av ATG Riders League 1.50 GP.

Det gav en biljett till finalen som gick av stapeln under onsdagen på Gothenburg Horse Show, dit han kom med den lovande 9-åringen Caillan. En häst som vann det mesta som 7-åring men sen fick han kolik och behövde buköppnas och fick därför en väldigt minimal säsong 2023. Med debut på 1.50-höjder helgen innan blev det succé direkt inne på Scandinavium och det blev en andra seger på lika många försök i årets säsong.

– Han gjorde faktiskt sin första start i 1.50 i Neumünster förra helgen. När jag fick reda på att jag var med här kände jag att han behöver steppa upp lite och det gjorde han fint. Så han har fått komma igång igen efter operationen, han har gått hela hösten och känns bra.

Foto: Roland Thunholm

Rolf-Göran uppskattar tävlingsformatet i ligan och försöker delta så ofta han bara kan.

– Det är något nytt och annorlunda, publiken kan vara med och följa tävlingen och så får de en spännande omhoppning med ett fast antal i startfältet. Så formatet tycker jag är bra, säger han.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tredje gången gillt för Kajsa Björe

Segraren i 1.35-klassen är ett välkänt ansikte i ATG Riders League-sammanhang. Kajsa Björe vet vid det här laget att varje gång hon går över startlinjen med Ballyshan Copa Cabana kan det leda till en seger, det har redan skett två gånger under säsongen och i finalen slog hon alltså till igen.

– Med tanke på att jag har vunnit några winning rounds med henne vid det här laget är det ju svårt att inte ha att försöka vinna som mål. Men man vet aldrig och hon gick en otrolig snabb omhoppning när vi vann i Borås nyligen, men jag är väldigt glad.

Foto: Roland Thunholm

Kajsa och hennes häst är ett sammansvetsat team som haft framgångar i just den här klassen i flera års tid. Det är ett känsligt sto som på en bra dag är oslagbar i sammanhanget.

– Man hinner inte tänka jättemycket, det är bara att dämpa henne innan start och när man går över startlinjen är det bara att försöka hänga med. Hon är inte den lättaste men hon har ändå väldigt många kvaliteter som gör mitt liv väldigt enkelt, säger Kajsa.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt